Călărășenii sunt așteptați, în zilele de 23 și 24 septembrie, să ia parte la activitățile pregătite de Primăria Municipiului Călărași pentru sărbătorirea a 422 de ani de atestare documentară a urbei noastre.

Deschiderea oficială a evenimentului Zilele Municipiului Călărași, ediția 2017, va avea loc în foaierul Casei de Cultură “Barbu Știrbei”, sâmbătă, 23 septembrie, la ora 10:00. În foaier va fi prezentată o galerie a primarilor post-decembriști ai municipiului Călărași, Ana Maria Ilie urmând a încânta auditoriul cu o interpretare la pianină. În sala de spectacole, evenimentul va continua cu proiecția filmului câștigător al concursului “Călărași/Acasă”, conferirea de titluri de cetățean de onoare și cu acordarea unor diplome de onoare tuturor primarilor în funcție din județul Călărași și foștilor primari și viceprimari ai municipiului Călărași aflați în viață, urmate de un concert de muzică clasică oferit de Duo Stoica. Răzvan Friedmann Stoica și Andreea Friedmann Stoica, frați și muzicieni, împart aceeași pasiune. Răzvan va oferi un moment emoționant pe acordurile uneia dintre cele mai celebre viori din lume, vioara Stradivarius, acompaniat de sora lui, Andreea, la pian.

 

Programul complet din cadrul Zilelor Municipiului Călăraşi

 

Sâmbătă, 23 septembrie, între orele 11:00 şi 11:45, pe traseul Orizont – platoul din fața Casei de Cultură “Barbu Ştirbei”, se va desfăşura parada ansamblurilor artistice ale delegațiilor străine invitate de Primăria Municipiului Călărași și a participanților la Concursul Național de Cântec Popular “La fântâna dorului”, organizat de către Palatul Copiilor. La ora 11:00, va fi deschis târgul de meșteri populari din țară și din județ, pe platoul din fața BCR, la ora 14:00, va fi organizat evenimentul “Nunta de Aur”, ediția 2017, la Salon Hestia, iar în intervalul orar 17:30 – 18:00, pe scena din fața Prefecturii, va fi susţinut un spectacol oferit de ansamblurile invitate din orașele înfrățite cu municipiul Călărași. De asemenea, între orele 18:00 şi 20:30, pe scena din fața Instituţiei Prefectului participanții la concursul “La fântâna dorului” vor oferi un spectacol deosebit, urmat de un recital de muzică susţinut în intervalul orar 20:30 – 21:30 de Petrică Mâțu Stoian.

Ziua de duminică, 24 septembrie, va începe la ora 10:00, pe platoul din fața Prefecturii, unde, timp de o oră, se vor desfăşura un concurs de table, dar și jocuri și concursuri distractive pentru copii. În același interval orar, pe treptele Centrului Judeţean de Cultură şi Creaţie, vor avea loc meciuri demonstrative oferite de secția de box a Clubului Sportiv Municipal Călărași, dar și o demonstrație de culturism oferită de Clubul Sportiv Fortus Călărași. De asemenea, între orele 10:00 şi 10:30, pe stadionul Navrom, se va juca o partidă de fotbal între două echipe formate din foști fotbaliști călărășeni, iar în intervalul orar 12.00 – 13.00, , pe scena din fața Instituţiei Prefectului, va avea loc premiereaa elevilor, profesorilor, sportivilor și antrenorilor cu rezultate deosebite. De altfel, între orele 12:30 şi 13:00, se va desfăşura binecunoscuta paradă a motocicliștilor pe un traseu din municipiul Călărași ce va avea punct final kilometrul 0, în intervalul orar 18:00-20:00, va fi susţinută pe scena din fața Prefecturii Gala Concursului Național de Cântec Popular La fântâna dorului”, iar între orele 20:00 şi 21:00, tot pe aceeaşi scenă, tinerele talente călărășene și formația de estradă din Călărași vor oferi mai multe momente artistice. De asemenea, în intervalul orar 21:00 – 22:00, va urca pe scenă trupa Voltaj pentru a susţine un concert, iar între orele 22:00 şi 22:30, pe treptele Centrului Județean de Cultură şi Creaţie, va avea loc încheierea evenimentului printr-un spectacol cu fachiri și efecte speciale cu foc.

Tot în cadrul evenimentului Zilele Municipiului Călărași este inclusă și sărbătorirea Zilei Persoanelor Vârstnice, organizată pe 25 septembrie.

De menţionat că pe parcursul celor două zile, în oraș își va face apariția o trupă de teatru stradal, care va oferi reprezentații în mai multe zone.