Partidul Social Democrat (PSD) Călăraşi a anunţat, cu durere, trecerea la cele veşnice a preşedintelui Dan Eugen Cristodor. Un OM în care s-au regăsit valorile unei fiinţe umane: caracter, demnitate, valoare şi bunătate. Dan Eugen Cristodor a încetat din viaţă astăzi, 12 octombrie, în jurul prânzului, într-o clinică privată din Braşov. Deşi a încercat din răsputeri să învingă boala nemiloasă care-i chinuia trupul şi sufletul, Dan Cristodor a pierdut lupta cu viaţa atunci când mai avea atâtea lucruri de îndeplinit. Cu toate că boala cruntă începuse să-şi pună amprenta pe sufletul său, Dan Cristodor a încercat din răsputeri să nu se dea bătut, să arate în continuare că este acelaşi om puternic, optimist şi plin de viaţă, un om apreciat şi iubit de colegii săi din PSD, dar şi de către apropiaţi. În ciuda problemelor de sănătate care se agravau pe zi ce trece, preşedintele Partidului Social Democrat Călăraşi nu se lăsa învins de boală şi era alături de colegii săi la evenimentele importante desfăşurate în campania electorală şi, totuşi, avea puterea să zâmbească…

Sicriul va fi depus mâine după amiază la sediul PSD, urmând ca vineri sa fie depus la capela la Bisericii  “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” (Volna) din Călăraşi. Înmormântarea va avea loc sâmbata, 15 octombrie.

Vestea că Dan Cristodor a pierdut lupta cu viaţa a lăsat un gol imens în sufletele colegilor şi apropiaţilor săi, care nu vor uita niciodată că au avut alături de ei un om sufletist, onest şi curajos.

Destinul crunt a ales ca Dan Cristodor să treacă în lumea celor veşnice la numai 42 de ani, când avea toată viaţa înainte şi foarte multe lucruri de realizat.

Dumnezeu să-l odihnească!

Mesaje de condoleanţe de la liderii politici, prieteni şi colegi de partid

 

Victor Ponta, fostul premier al României: Am pierdut azi un coleg şi un prieten/Un tânăr deştept şi curajos care ar mai fi putut să facă atâtea lucruri extraordinare în viaţă. Dumnezeu să îl odihnească.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: Am aflat cu durere că astăzi s-a stins din viață prietenul şi colegul nostru, Dan Eugen Cristodor, dispărut mult prea devreme dintre noi. Sunt unul dintre cei care au avut privilegiul de a-l cunoaște și de a lucra alături de el. Dan a fost un om politic foarte respectat, un bun profesionist, un coleg iubit în PSD și un om de mare integritate. Pentru noi, toţi cei care l-am cunoscut, pierderea sa este una deosebit de grea. În aceste clipe dureroase, toate gândurile mele se îndreaptă spre familia prietenului nostru și către cei dragi. În numele meu și al colegilor din PSD, vreau să le transmit întreaga noastră solidaritate și compasiune în aceste momente de mare încercare. Dumnezeu să îl odihnească în pace! Sincere condoleanțe.

Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă: Pentru spațiul public călărășean, decesul lui Dan Eugen Cristodor (Bebe), este o pierdere pe care o regret foarte tare. A fost un om cu care se putea discuta. Era preocupat mai mult de soluții decât de polemică, așa va rămâne în amintirile mele. Transmit condoleanțele mele familiei îndoliate și tuturor celor care i-au fost aproape. Dumnezeu să-l ierte!

Primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin: Vestea ne-a bulversat pe toți. Eram la curent cu starea lui de sănătate și știu cât de mult a luptat pentru a învinge această boală cruntă. I-am transmis constant încurajări, atât lui, cât și familiei. Ce mai poate fi de spus acum, decât să ne rugăm pentru sufletul lui! Condoleanțe familiei! Dumnezeu să-l odihnească!

Răducu George Filipescu, preşedintele PNL Călăraşi: Îl cunosc pe Dan Cristodor de pe vremea când era copil. Vestea că a pierdut lupta cu viața și boala m-a tulburat foarte mult. Era tânăr, ambițios și avea multe de făcut. Din păcate, destinul său a fost nemilos. Mă doare și nu-mi vine să cred că, astăzi, vorbim despre Bebe la trecut. Dumnezeu să-l odihnească!

Primarul sectorul 5, Bucureşti – Daniel Florea: Azi este o zi foarte tristă. Dumnezeu să te odihnească, Bebe!

Marinela Voivozeanu: …şi-a luat perechea de aripi… Zbor lin! Dumnezeu să vă odihnească, şef!

 

Ilinca Enescu: Aş putea spune 1000 de cuvinte despre tine… Dar niciunul nu ar putea exprima nimic… acolo unde ești, să știi că te iubim, prieten bun!

 

Roxana Natalia Paţurcă: Am pierdut un coleg, un prieten, un frate! Eu voi lupta aici… tu, dragul meu vei fi îngerul meu păzitor! Dumnezeu te-a ales pe tine!

Ionela Năstase: Ultima mea amintire despre Bebe (aşa-i spuneam toţi) este speranţa pe care o avea că ultima operaţie o să-l ajute… Nu l-a ajutat! Regret enorm! Am fost la discotecă împreună, am chiulit de la liceu împreună, am fumat împreună când nu ştiau părinţii sau profii, am râs împreună… Când ne-am mai mărit puţin, i-am fost pacientă la cabinet… Au mai trecut anii şi am început să vorbim despre politică. Eu, jurnalist, el, politician. Nu l-am văzut de un an. El mă vedea la tv, când îşi urmărea şefii la emisiunea mea. Nici n-o să-l mai văd vreodată! Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!

 

Aura Giurcă, preşedinta Crucii Roşii Călăraşi: „Am aflat cu tristeţe de moartea celui care mi-a fost prieten încă din copilărie, Bebe Cristodor şi nu pot să cred nici acum că nu mai este printre noi. Pe Bebe-Dan l-am respectat atât ca medic, cât şi cam om. Era un om deosebit , blând, cu un caracter de invidiat. Este singurul tânăr din Călăraşi care a avut curajul să iasă-n faţă şi să spună că vrea să schimbe ceva în acest judeţ. Amintirea lui va rămâne veşnic în sufletele noastre! Dumnezeu să-l odihnească-n pace!”

cristodor_site