„PMP este cel mai mare partid dintre partidele mici”, spune Traian Băsescu, citat de Simona-Maria Vlădica, președintele organizației județene din Călărași. Însă planurile pe care acest partid le are pentru Parlamentul României sunt cu siguranță ambițioase.

Simona Vlădica deschide lista Partidului Mișcarea Populară pentru locurile din Camera Deputaților, aceasta venind cu planuri în ceea ce privește turismul, transparența în administrație, dezvoltarea județului Călărași prin fonduri europene și nu numai.

Simona Vlădica propune dezvoltarea agroturismului cu specific rural autohton – prepararea de mâncăruri tradiționale de pește; susține conservarea valorilor tradiționale și promovează meșteșugurile locale; își dorește să dezvolte proiecte de țesătorie tradițională artizanală și, nu în ultimul rând, vrea să redeschidă și să modernizeze porturile Călărași și Oltenița. Aceste lucruri vor crește numărul de turiști și vor ajuta economia locală.

Transparența în administrație este un subiect delicat, dar important, așa că PMP promite că va digitaliza instituțiile publice, iar toate contractele și facturile vor fi făcute publice online. „Doar așa oprim risipa banilor publici!”, spune Simona Vlădica. Tot în acest context, Partidul Mișcarea Populară propune realizarea de referendumuri locale de fiecare dată când o primărie dorește să acceseze un împrumut mai mare de 5% din bugetul comunității.

În ceea ce privește fondurile europene, PMP rămâne la fel de ambițios: susține creșterea potenţialului de consum al economiei româneşti pentru gazele din Marea Neagră, spunând că rețeaua de gaze trebuie extinsă la cel puțin 65% dintre gospodăriile din țară. De asemenea, se dorește repornirea celor cinci combinate petrochimice care au aviz de mediu pentru funcţionare. Până la finalul lui 2027, Partidul Mișcarea Populară, prin intermediul Simonei Vlădica, își propune ca fiecare gospodărie din județ să fie racordată la utilități (gaze, apa si canalizare). Nu în ultimul rând, partidul vrea să îi ajute pe cetățenii care doresc să depună proiecte prin fonduri europene prin servicii gratuite de consultanță, scriere proiecte și implicare în implementarea acestora.

Printre alte proiecte pe care Simona Vlădica le va avea dacă va fi aleasă să reprezinte județul Călărași în Camera Deputaților se află realizarea de parcuri tehnologice în orașele Călărași și Oltenița – locuri dotate cu tot ce este nevoie pentru ca oamenii să poată munci. Aceasta vrea să ofere cel puțin 5 hectare de teren celor care doresc să muncească însă nu dețin pământ și, de asemenea, propune taxe mai mici pentru antreprenorii călărășeni în primii doi ani.

Nici sănătatea nu a fost uitată, Vlădica dorindu-și accelerararea investițiilor în spitalele din județ, înființarea de dispensare medicale în fiecare comună, precum și dotarea fiecarei comune cu câte o ambulanță, dar și construirea unui centru balneo-climateric unde cei bolnavi să poată beneficia de tratamente decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Simona-Maria Vlădica și-a revendicat titlul de „Lider al Dreptei din Călărași” și candidează din partea Partidului Mișcarea Populară Călărași pentru un loc în Camera Deputaților la alegerile din data de 6 decembrie 2020.