12.000 de țigarete și 11 kilograme de tutun au fost descoperite de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în urma a zece percheziții domiciliare.

 

La data de 16 mai 2019, polițiștii au pus în aplicare zece mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, la persoane bănuite de furt. În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat în vederea confiscării 12.000 de țigarete, şapte kilograme de tutun mărunțit, precum și patru kilograme de tutun frunză.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste 1 kg tutun de fumat, alcool etilic peste 40 litri, băuturi spirtoase peste 200 litri, produse intermediare peste 300 litri, băuturi fermentate, altele decât bere și vinuri, peste 300 litri”.

La activități au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, criminalistică și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, precum și jandarmi.