Săptămâna trecută, elevii claselor a XII-a din cadrul Colegiului Economic din Călăraşi, au sărbătorit, în Sala de Spectacole „Barbu Ştirbei”, absolvirea liceului.
Alături de elevi, la „Ultimul clopoţel”, au fost părinţii, profesorii, dar şi prietenii. Seniorii promoţiei 2013-2017 au răspuns, pentru ultima oară, „prezent!” la strigarea catalogului. Ajunşi la final de drum, dar spre un nou început strălucitor, elevii claselor a XII-a au purtat frumoasele robe specifice absolvirii.

Daniel Cârjilă: „Sper să reuşiţi să vă împliniţi tot ceea ce doriţi în viaţă”

În deschiderea festivităţii, directorul instituţiei de învăţământ, Daniel Cârjilă, le-a urat succes în viaţă absolvenţilor. „Dragi elevi, mă bucur să mă aflu alături de voi în acest moment important şi totodată solemn pentru voi, absolvirea liceului. Acest moment este important şi pentru cadrele didactice din Colegiul Economic, deoarece subliniază activitatea din toţi aceşti ani şi sperăm că v-aţi format atât profesional, cât mai ales ca oameni. Noi, profesorii, am încercat să vă dezvoltăm pe voi ca oameni ai societăţii. Sper ca ceea ce aţi învăţat în Colegiul Economic să vă ajute în viaţă. Ştim că pentru unii, acest moment a fost acela în care aţi spus ‘gata, am scăpat de învăţătură, mă duc să mă relaxez, plec în străinătate să muncesc’. Acest moment este unul care marchează viaţa voastră de adult. Sper să reuşiţi să vă împliniţi tot ceea ce doriţi în viaţă. Promoţiile 2013-2017 ale Colegiului Economic, succes”, a declarat directorul Colegiului Economic, Daniel Cârjilă.

George Iacob: „Vă doresc baftă şi să vă fie bine tot restul vieţii”

Prezent la emoţionantul eveniment a fost şi prefectul judeţului, George Iacob, care a urat liceenilor să aibă un parcurs frumos în viaţă. „Dragilor, doamnelor, domnilor profesori, distinşi părinţi, este un moment importamt şi pentru mine să mă aflu în faţa dumneavoastră. Îmi doresc să vă fie bine, să aveţi un parcurs frumos în viaţă, să fiţi urmăriţi de peformanţele la care părinţii şi profesorii au năzuit. Acest moment este privit ca unul care se încheie. Urmează, cu siguranţă, altele. Şi ele vor fi frumoase, iar modul în care le veţi trăi depind doar de dumneavoastră. În final, îmi doresc să fiţi ambasadorii şcolii, ambasadorii profesorilor, ambasadorii municipiului şi ai judeţului Călăraşi, oriunde drumurile vă vor duce în această lume. Vă doresc baftă şi să vă fie bine tot restul vieţii”, a menţionat prefectul George Iacob.

Emil Muşat: „În fiecare din voi, dragilor, se află o bucăţică de suflet de profesor”

La „Ultimul clopoţel” a luat parte şi directorul de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Emil Muşat. Acesta a adresat dorinţe de bine elevilor. „Am văzut câtă importanţă dă directorul instituţiei acestui moment. E un moment extraordinar pentru voi, dar şi pentru corpul profesoral, oameni care au aşteptări de la voi. Ştiţi de ce? Pentru că în fiecare din voi, dragilor, se află o bucăţică de suflet de profesor. Profesorii, cei care au stat în faţa dumneavoastră patru ani şi au încercat să vă înveţe ce este bine şi ce este rău, despre literatură, biologie, economie, au transferat suflet în voi. Sunteţi purtătorii sufletelor lor. Dragilor, duceţi-le sufletele acolo unde vreţi voi. Mult succes la examenele vieţii”, a conchis Emil Muşat.
Festivitatea a continuat cu prezentarea filmuleţelor de absolvire, elevii împărtăşind cu toţi cei prezenţi cele mai frumoase amintiri adunate în cei patru ani. De asemenea, au fost susţinute momente artistice de către elevii Colegiului Economic, dar şi de către ansamblurile folclorice din judeţ. Absolvenţii au fost premiaţi cu diplome. Festivitatea a fost plină de emoţii şi lacrimi atât pentru cadre didactice, cât şi pentru elevi. La final, abolvenţii şi-au aruncat tocile şi şi-au luat la revedere de la profesori prin îmbrăţişări. Desigur, fotografiile au fost nelipsite de la eveniment.