Astăzi, 19 iunie, a fost comunicat rezultatul testării periodice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică din (DSP) Călărași la angajații centrelor rezidențiale, aflate în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călărași, fiind confirmat un caz al unei persoane infectate cu virusul COVID -19, la un angajat (muncitor) al Centrului de Îngrijire și Asistență (CIA) Ciocănești, care urmează să fie internat la Spitalul Municipal Oltenița. În urma consultării cu specialiștii DSP Călărași   s-a stabilit că nu se impune testarea beneficiarilor din CIA Ciocănești, persoana infectată neavând contact cu aceștia, prin activitatea depusă.

S-a luat măsura lucrului în două schimburi, începând de astăzi, 19 iunie, ora 19:00, primul schimb izolat la locul de muncă, al doilea schimb izolat la domiciliu, timp de 14 zile, conform Hotătârii nr. 34/13.06.2020, a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, privind instituirea unor măsuri personalului centrelor rezidențiale din județ, în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2.

Zilnic, beneficiarii și angajații sunt monitorizați privind starea de sănătate, orice suspiciune de îmbolnăvire fiind imediat adusă la cunoștința responsabililor abilitați să intervină în această situație.

Pe perioada izolării la locul de muncă, se sistează învoirile în familie, vizitele aparținătorilor, precum și noile admiteri în centru. Măsurile de igienă și protecție pentru prevenirea infecțiilor COVID-19 sunt respectate conform Planului de măsuri stabilit pe perioada stării de alertă de DGASPC Călărași.