Polițiștii desfășoară cercetări în cadrul unui dosar penal față de administratorul unei societăți comerciale care a depozitat în condiții necorespunzătoare îngrășăminte chimice.

 

La data de 21 ianuarie 2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat o acțiune pentru prevenirea, identificarea și sancționarea faptelor de natură penală și contravențională la regimul produselor de protecție a plantelor.

Astfel, în urma verificărilor efectuate a fost depistat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din oraşul Fundulea, județul Călărași, care în calitatea de administrator ar fi depozitat în condiții necorespunzătoare 98.400 de kilograme de îngrășăminte chimice, contrar prevederilor protecției mediului, de natură a pune în pericol viața și sănătatea umană, animală sau vegetală.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate.