Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fundulea – Formațiunea Rutieră au oprit pentru control, la data de 21 februarie 2020, pe DN 3, în orașul Fundulea, un vehicul condus de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul București.

Acesta a prezentat la control, pe lângă documentele de identitate, un permis de conducere care părea a fi eliberat de autoritățile din Italia. Din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că documentul prezintă elemente de contrafacere, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere emis de către autoritățile din România.

În cauză au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. Ulterior, în urma administrării probatoriului la data de 24 februarie 2020, a fost luată măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, marţi fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu-Gară, cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii desfășoară zilnic acțiuni care să sporească gradul de siguranță a participanșilor la trafic și face următoarele recomandări pentru pietoni: traversarea se face doar prin locurile semnalizate sau pe la colțul străzii, nu prin fața sau spatele autovehiculelor oprite; timpul necesar traversării trebuie apreciat corect, acționându-se cu prudență mărită în locurile unde se circulă cu viteză mare; traversarea se face perpendicular pe axul drumului, în pas vioi; copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri, aceștia imită comportamentul rutier al adulților; este de evitat circulația pe șosea sau pistele de biciclete; unde lipsește trotuarul, deplasarea se face cât mai aproape de margine drumului, cu traficul în față; pe vreme rea și întuneric se recomandă haine de culori deschise și elemente reflectorizante.