Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași arată într-un comunicat publicat în data de 6 ianuarie 2020 că a reținut în trafic un bărbat în vârstă de 42 de ani suspectat de trafic de droguri, în urma unei acțiuni de prindere în flagrant organizate la finalul anului trecut.

Bărbatul avea în posesia sa 12 doze de cocaină destinate comercializării și a avut un rezultat pozitiv la testul cu aparatul Drager DrugTest 5000. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier l-au condus la spital în vederea  recoltatării de mostre biologice de sânge și urină, prentru a stabili prezența în organism a substanțelor psihoactive.

În urma acestei acțiuni au mai fost efectuate trei percheziții pe raza municipiului Călărași pentru a documenta infracțiunile acestei persoane.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Călărași, iar cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

La această acțiune au mai participat Direcția Operațiuni Speciale a Poliției Române, alături de jandarmi.