Pe 9 august, polițiștii de la Biroul Rutier Călărași au oprit pentru control un tânăr din localitate, în vârstă de 39 de ani, care se deplasa pe strada București. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,68 mg/l alcool în aerul expirat, astfel încât bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Pe numele lui a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii reamintesc șoferilor faptul că pentru conducerea vehiculelor de către persoane aflate în stare de ebrietate sunt prevăzute pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani, dacă îmbibația alcoolică este de peste 0,80 grame pe litru de alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.

La data de 10 august, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au acționat pe raza județului, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Pe parcursul acestei zile, polițiștii au intervenit la 68 de evenimente, toate fiind sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 .

De asemenea, polițiștii au constatat 13 infracțiuni, 1 persoană au fost surprinsă în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 2 măsuri preventive.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 130 de sancțiuni în valoare de peste 57.000 lei, au reținut 10 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.

Polițiștii acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta siguranța comunității și, totodată, sunt pregătiți să intervină atunci când situația o impune.

Activitățile au fost desfășurate împreună cu celelalte instituții cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice.