Pompierii călărășeni, împreună cu scafandrii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov, au căutat și pe parcursul zilei de 15 august un bărbat în vârstă de 47 de ani care este posibil să se fi înecat cu o seară înainte în dreptul localității Dichiseni.

 

Echipaje specializate de căutare și salvare ale ISU Călăraşi, împreună cu un echipaj de scafandri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti – Ilfov (ISU B-IF), au întreprins pe parcursul întregii zile misiuni de căutare pe brațul Borcea, în zona localităţii Dichiseni, pe malul stâng, pentru găsirea trupului unui bărbat în vârstă de 47 ani, despre care există informaţii că s-ar fi înecat în noaptea de vineri, 14 august.

S-a intervenit atât în noaptea de 14 august, în intervalul orar 00:00 – 02:00, cât şi pe parcursul zilei de 15 august, începând cu ora 08:00, cu bărci cu motor și echipamentele specifice de căutare.

Echipajul de scafandri de la Detaşamentul Special de Salvatori al ISU B – IF, împreună cu pompierii călărăşeni, au desfăşurat căutări în zona indicată până la lăsarea întunericului.

„Cu apa nu-i de joacă… o demonstrează zecile de persoane care și-au pierdut viața în timp se aflau la scăldat! Numai în ultimele două luni, la nivel naţional, peste 30 de adulți și 12 copii s-au înecat! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic! Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinși într-un curent de apă. Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului, mai ales atunci când acesta se află în apropierea apei. Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul tău, nu ai garanția că ceva rău nu se poate întâmpla. Scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului! Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia! Fii responsabil în preajma apei și învață-ți copilul să facă la fel!”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” Călăraşi, plutonier adjutant şef Ştefan-Ovidiu Tătăranu.