Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

 

La data de 22 iulie 2020, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control pe Drumul Naţional 31, în comuna Chiselet, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 67 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu a paratul alcooltest rezultând o concentrație de 0,48 de miligrame pe litru de alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 de grame pe litru de alcool pur în sânge (0,40 de miligrame pe litru de alcool în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.