Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au întocmit dosar penal unui bărbat care a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

 

La data de 4 august a.c., polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, din aceeași localitate. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,91 mg/l alcool în aerul expirat. Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe numele celui în cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice

 

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la cinci ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (0,40 mg/l în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație. O concentrație alcoolică în sânge sub această valoare situează fapta în zona contravențională și se pedepsește cu amendă cuprinsă între 9 şi 20 de puncte, iar ca măsură complementară permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.