Marți, 27 octombrie, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați prin numărul unic de urgență 112 pentru a interveni pe DN3, între localitățile Plevna și Mihai Viteazu, unde un autocamion cu remorcă s-a răsturnat pe partea stângă. Camionul era condus de o persoană de sex masculin și transporta aproximativ 14 tone de produse alimentare (dulciuri) care s-au împrăștiat pe șosea.

Pompierii s-au deplasat la fața locului cu o autospecială de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD pentru a acorda primul ajutor bărbatului și pentru pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor. Aceștia au identificat o singură persoană la fața locului, pe șofer, care era conștient, nu prezenta traumatisme și a refuzat examinarea.

În urma accidentului rutier s-a observat o scurgere de combustibil din rezervorul autocamionului, iar pompierii militari au luat măsurile necesare pentru prevenirea izbucnirii unui incendiu. Aceștia au decuplat bornele acumulatorului autovehiculului şi au curăţat carosabilul în zona accidentului.