Două obiective destinate comerțului vor fi reconstruite în acest an, iar un altul va fi modernizat și reabilitat. Sunt investiții care se ridică la o sumă considerabilă, de circa 2,4 milioane de euro, bani din fonduri proprii.

 

Piața Centrală

 

Fosta clădire a fost demolată imediat cum s-a constatat afectarea gravă a structurii de rezistență, un pericol iminent pentru comercianții care își desfășurau activitatea acolo. După procedurile obligatorii de achiziție publică, în toamna anului trecut a fost semnat contractul de proiectare și execuție lucrări și proiectare. Proiectarea se află pe ultima sută de metri, astfel că Primăria Municipiului Călăraşi estimează că lucrările vor demara la începutul primăverii. Noua clădire a Pieței Centrale și reabilitarea centrului pietonal (ce se va realiza cu fonduri europene – circa şase milioane de euro) vor revitaliza zona centrală veche a orașului.

 

Bazarul Big

 

87 de spații noi comerciale pe o suprafață de 1549,42 de metri pătraţi vor fi puse la dispoziție de viitorul Bazar Big, ale căror lucrări vor demara în aproximativ două luni, perioadă aferentă proiectării. Lucrările sunt estimate să dureze cinci luni și jumătate.

 

Piața Orizont

 

Hala de legume și fructe este un alt proiect important, de modernizare și reabilitare a actualei clădiri unde expun spre vânzare producătorii de legume și fructe va prinde contur în acest an. Contractul de lucrări a fost semnat și în această primăvară vor începe lucrările. Investiția va completa toate obiectivele realizate de administrația locală în ultimii ani din zona Orizont precum piața în aer liber, zona pentru florari şi pavajele refăcute. Alte investiții realizate de Primăria Municipiului Călăraşi în ultimii ani, direct sau prin Serviciul Public Piețe Oboare, sunt: asfaltare și tarabe noi în Piața Cuza Vodă, piața în aer liber din Piața Orizont, sistematizare și gard nou Oborul săptămânal.