Laureaţii celei de-a XIX-a ediţii a Concursului Naţional de Literatură şi Jurnalism Sportiv „Un condei numit Fair-Play” au fost premiaţi în cadrul unei gale care a avut loc la Casa Olimpică, din Bucureşti, sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, eveniment susţinut, ca în fiecare an, de COSR, prin Academia Olimpică Română (AOR), în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEC) prin intermediul Inspectoratelor Şcolare Judeţene. Din judeţul Călăraşi a urcat pe scenă Richard-Daniel Dragomir, de la Şcoala Gimnazială „Tudor Vladimirescu”, care a câştigat menţiune III, la categoria 11 – 14 ani, din cadrul secţiunii Cronică-Reportaj. Profesorul îndrumător al elevului este Nela Marcu.

Concursul s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă (7 – 10 ani, 11 – 14 ani, 15 – 18 ani), la următoarele secţiuni: Poezie, Proză şi Cronică – Reportaj, pentru fiecare din acestea fiind acordate: un premiu I, un premiu II, un premiu III şi câte cinci menţiuni. Premiul Special s-a acordat unui sportiv legitimat la un Club Sportiv, indiferent de secţiunea şi categoria de vârsta la care a participat.

De la fazele judeţene au fost promovate pentru faza naţională 392 de  lucrări provenite de la 111 unităţi de învăţământ din 23 de judeţe (Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Covasna, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Ilfov, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Teleorman, Timiş, Tulcea, Vâlcea, Vaslui) şi municipiul Bucureşti.

Juriul, prezidat de către prof. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general de limba şi literatura română în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, i-a avut în componenţă pe Alexandra Mocanu (inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi profesor de limba şi literatura română  la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” din Alexandria), Rori Maria Gheorghisor (inspector şcolar în cadrul ISJ Ilfov şi profesor la Şcoala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu” din Chitila), Stefania Vasilica Duminică (profesor la Şcoala Gimnazială „Prof. Ion Vişoiu” din Chitila), Sergiu Gârleşteanu (profesor de educaţie fizică şi sport la Şcoală Gimnaziala nr. 197 din Bucureşti) şi Sorin Marian Rusu (jurnalist sportiv la TV Digi Sport).

La secţiunea Proză, câştigătorii de la categoria 11-14 ani au fost premiaţi de Violeta Beclea Szekely, director de marketing în cadrul COSR, vicecampioana olimpică la 1500 m la Sydney 2000, la 15 – 18 ani, premiile au fost oferite de Ionela Târlea, expert marketing în cadrul COSR, vice campioana olimpică la 400 de metri garduri Atena 2004, iar  la 7 – 10 ani, festivitatea de premiere a fost oficiată de Alina Dumitru, campioană olimpică la judo, la Beijing 2008.

La secţiunea Poezie, la categoria de vârsta 7 – 10 ani, câştigătorii au primit premiile de la Alina Moantă, decanul Universităţii Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti şi membru în Consiliul de Conducere al AOR, premianţii categoriei 11 – 14 ani au fost recompensaţi de Răzvan Călugăreanu – inspector de educaţie fizică şi sport în cadrul ISMB şi secretarul filialei AOR Bucureşti, sector 2, iar la 15 – 18 ani, premierea a fost realizată de Alexandra Mocanu – inspector de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi profesor la Colegiul Naţional „Al. Ioan Cuza” din Alexandria.

La secţiunea Cronica-Reportaj, Anita Sterea –membru în Consiliul de Conducere al AOR a premiat câştigătorii de la categoria 7 – 10 ani, Laurenţiu Bocioacă, directorul Filialei AOR Bucureşti a înmânat diplomele şi premiile la 11 – 14 ani, iar Simona Tabără Amânar – directorul AOR şi multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică, a oferit premiile câştigătorilor de la categoria 15 – 18 ani.

Premiul Special a fost oferit de profesor dr. Mina – Maria Rusu, inspector general de limba şi literatura română în cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării.

Evenimentul a fost completat cu momentele artistice oferite de elevii Şcolii Gimnaziale de Muzică nr. 1 „Iosif Sava” din Bucureşti.