În data de 22 ianuarie 2020, pompierii de la Secția Lehliu Gară au fost chemați în localitatea Plumbuita din comuna Tămădău pentru a stinge un incendiu izbucnit la acoperișul unei case. Aceștia au luptat timp de o oră și 30 de minute cu focul care amenința să se întindă și la proprietățile vecine.

Incendiul violent, însoțit de fum dens, a atins 80 de metri pătrați de acoperiș și a cuprins bunuri materiale din apropiere. Paguba rezultată în urma lui este de 3.000 de lei, însă intervenția pompierilor a dus la evitarea unei pagube și mai însemnate, de circa 100.000 de lei. Conform primelor cercetări ale pompierilor, focul a fost cauzat de un scurtcircuit la instalația electrică a locuinței.

La intervenție s-a deplasat și un echipaj SMURD, însă incendiul nu a lăsat în urma sa victime omenești.

Pentru a preveni astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi recomandă să nu se folosească instalații electrice improvizate, să nu se amplaseze firele sub covoare și să nu fie depozitate materiale inflamabile în apropierea mijloacelor de încălzire sau în poduri.