Atmosferă de sărbătoare la Liceul “Danubius” Călăraşi, unde a început anul şcolar 2017 – 2018. Elevii, dar şi cadrele didactice ale instituţiei de învăţământ s-au adunat în data de 11 septembrie 2017 pentru a păşi cu dreptul în noul an de şcoală.

La festivitatea de deschidere au fost prezenţi părinţi, profesori, bunici, viceprimarul municipiului, Viorel Ivanciu, subcomisar al Poliţiei Române, Adrian Druncea, şi conferenţiar universitar doctor Eugen Gheorghiţă din cadrul Universităţii „Spiru Haret”.

Evenimentul a început cu intonarea imnului naţional al României, “Deşteaptă-te, Române”, după care doi preoţi au oficiat slujba religioasă prin intermediul căreia au binecuvântat liceul.

Directorul Liceului “Danubius”, Constantin Croitoru, a declarat că festivitatea reprezintă un moment deosebit pentru şcoala românească şi a precizat că elevii încep cursurile cu noi obiective realizate.

Deschiderea noului an şcolar este un moment deosebit pentru şcoala românească. Vreau să vă spun că am realizat câteva obiective: teren de sport, mansardă, gard în Liceul ‘Danubius’, izolaţie termică, instalaţie electrică, toaletarea spaţiului şcolar, dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare şi mai avem în plan câteva obiective, respectiv: faţadă nord, hidroizolaţie”, a afirmat Constantin Croitoru.

Prezent la eveniment a fost şi viceprimarul municipiului Călăraşi, Viorel Ivanciu, care a urat elevilor şi dascălilor să aibă un an plin de realizări.

„Am venit în mijlocul dumneavoastră nu întâmplător, ci pentru că am văzut că acest liceu a avut saltul cel mai spectaculos faţă de anii trecuţi. Drept pentru care daţi-mi voie să felicit atât elevii, cât şi profesorii din acest liceu. Cred că în perioada următoare acest liceu va deveni foarte atractiv având în vedere diversificarea meseriilor pe care domnul director a reuşit să le facă, liceul va deveni unul  care ne va oferi specialiştii de mâine. Am văzut că aţi avut nişte rezultate extraordinare la examene. Vă doresc ca şi anul acesta să păstraţi acest rezultat sau chiar să îl ridicaţi, aşa că vă doresc vouă, atât elevilor, cât şi colectivului de profesori, să aveţi un an bun, cu multe realizări şi multă sănătate. Vă transmit şi salutul primarului municipiului Călăraşi, al meu personal, al conducerii administraţiei locale şi luptăm împreună ca acest liceu să devină cel mai atractiv pentru judeţul Călăraşi”, a spus Viorel Ivanciu.

Eugen Gheorghiţă, conferenţiar universitar în cadrul Universităţii „Spiru Haret”  a declarat: „Vă felicit pentru că urmaţi cursurile acestui liceu. Vreau să vă invit ca la finalul clasei a XII-a să vă uitaţi la oferta noastră educaţională. Vă aşteptăm la Universitatea ‘Spiru Haret’ pentru a colabora cu înţelegere în funcţie de programul şi posibilităţile fiecăruia. Vă urez un an şcolar bun, plin de rezultate fructuoase, împreună cu conducerea liceului şi profesorii pe care sper să îi iubiţi”.

Subcomisarul Adrian Druncea a dat citire mesajului Poliţiei Române şi i-a asigurat pe părinţi, dar şi pe elevi de faptul că parteneriatul pentru o şcoală în siguranţă se va dovedi şi în acest an extrem de eficient având un singur rezultat: o copilărie liniştită, cu reuşite care să pună bazele unui viitor frumos.