Primăria Municipiului Oltenița informează cetățenii că s-a deschis un nou centru de vaccinare Pfizer în județul Călărași. Acesta se află în orașul Budești, strada Independenței, nr. 1, fosta Cameră de Gardă a Spitalului Orășenesc Budești.
De asemenea, Primăria Oltenița aduce la cunoștință cetățenilor că, în data de 9 aprilie 2021, 210 persoane se aflau pe lista de așteptare pentru efectuarea vaccinării împotriva Covid-19.
Pentru programare, persoanele interesate au la dispoziție următoarele metode: https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/#/home, la medicul de familie sau prin intermediul unui call-center, la numărul de telefon 021.414.44.25. De altfel, în data de 9 aprilie 2021, municipiul Oltenița înregistra rata incidenței 5,18 (139 de cazuri de SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile).
Primăria Municipiului Oltenița publică zilnic pe platforma de informare locală date despre campania de vaccinare și evoluția numărului de cazuri de Covid-19. Aceasta se poate accesa la adresa:
https://primariaoltenita.ro/covid. Platforma cuprinde grafice legate de evoluția pandemică din municipiul Oltenița si județul Călărași și actualizări zilnice ale situației cazurilor de coronavirus.