În perioada 14 – 16 februarie a.c., în municipiul Călărași, județul Călărași, se desfășoară conferința de închidere a proiectului cu titlul „Cooperare transnațională între autorități de aplicare a legii pentru întărirea activității de prevenire și luptă împotriva fraudei cu fonduri europene acordate în domeniul agriculturii”, finanțat din fonduri europene nerambursabile, al cărui beneficiar este Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Călărași.

Această conferință este cea de-a șaptesprezecea activitate din cadrul proiectului aflat în derulare la nivelul IPJ Călărași. Conferința internațională cu tema „Protejarea fondurilor europene/comunitare împotriva fraudelor din domeniul agriculturii printr-o abordare integrată – Concepte, tendințe, practici de prevenire și contracarare”  reuneşte reprezentanți a şase instituții partenere implicate în proiect din România (Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău și Inspectoratul de Poliție Județean Dolj), Bulgaria (Direcția Regională Silistra), Polonia (Poliția Voievodală Olsztyn) și Republica Moldova (Direcția nr. 3 a Inspectoratului Național de Investigații), experți din cadrul instituțiilor cu competențe în domeniul abordat din România, Bulgaria, Polonia și Republica Moldova, precum și reprezentanți ai autorităților publice județene și locale, administratori de societăți agricole și  fermieri.

Scopul evenimentului este de a consolida expertiza participanților în domeniul abordat în proiect prin promovarea celor mai bune practici, împărtășirea experiențelor și a altor informații utile domeniului de referință, precum și creșterea conștientizării în ceea ce privește relevanța protejării intereselor financiare ale Uniunii Europene prin prevenirea și combaterea fraudei în domeniul agricol. De asemenea, se vor prezenta rezultatele finale ale proiectului, principalele realizări și produse obținute.