Rezultatele la prima sesiune a examenului de bacalaureat, înainte de contestații, au fost publicate astăzi, 8 iulie 2019. Un singur elev din județul Călărași a obținut media 10. Este vorba despre Cristian Pavel, de la Colegiul Național „Barbu Știrbei Călărași. Potrivit inspectorului școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Călărași, Elena Mihăilescu, la nivelul județului nostru s-a înregistrat o rată de promovare de 54,47%. Totodată, rata de promovare pentru promoția curentă este de 62,48%.

În județul Călărași există mai mulți elevi care au obținut nota 10 la probele examenului de bacalaureat. Astfel, la proba de limba și literatura română sunt 26 de note de 10, la proba obligatorie a profilului, respectiv matematică sau istorie, 27 de candidați au obținut nota 10, iar la proba la alegere a profilului și specializării există 22 de elevi de nota 10.

La această sesiune s-au înscris 1.473 de candidați, dintre care 280 sunt din seriile anterioare. Prezenți la examene au fost 1.364 de candidați. Există trei licee din județ care au candidați ce nu au promovat examenul de bacalaureat, și anume: Liceul Tehnologic Dan Mateescu” din Călărași, Liceul Tehnologic „Duiliu Zamfirescu” Dragalina, Liceul Tehnologic Nr.1 Borcea. La polul opus se află primele trei licee clasate: Colegiul Național Barbu Știrbei” Călărași, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Călărași, Colegiul Național „Neagoe Basarab” din Oltenița.

Anul acesta nu a fost eliminat niciun candidat din examen și nu s-au înregistrat nici alte evenimente speciale în timpul desfășurării Bacalaureatului.

Contestațiile se depun astăzi, 8 iulie, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale se vor afișa în data de 13 iulie 2019.