Polițiștii rutieri desfășoară zilnic acțiuni menite să contribuie la consolidarea gradului de siguranță a participanților la trafic.

 

Astăzi, 2 iulie, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control pe Drumul Județean 306A, în interiorul localității Vlad Țepeș, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație alcoolică de 0,56 de miligrame pe litru de alcool în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele tânărului polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unul la cinci ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 de grame pe litru de alcool pur în sânge (0,40 miligrame pe litru de alcool în etilotest). De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reținut fără drept de circulație.