Un puternic incendiu s-a produs pe Autostrada Soarelui (A2), după ce o anvelopă a unui tir a explodat. În urma exploziei, au luat foc cele 71 de role mari de hârtie, transportate în tirul înmatriculat în Serbia. Trei echipaje de pompieri din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au intervenit pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore, evitând pericolul extinderii arderii la alte bunuri materiale.

 În data de 11 noiembrie 2015, ora 11:58, pompierii militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au fost solicitaţi să acţioneze pe A2, sensul de mers Constanţa – Bucureşti, la kilometrul 68 + 500, pe raza localităţii Dor Mărunt, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o remorcă dintr-un ansamblu rutier, înmatriculat în Serbia, proprietate privată, aparţinând unei societăţi comerciale. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă şi cu mult fum la nivelul remorcii, existând pericol de extindere a arderii la autocamionul tractor şi la alte bunuri materiale aflate în imediata apropiere. Tirul transporta 71 de role de hârtie în cantitate de 21.502 kilograme. În remorca unde s-a produs incendiul erau transportate 40 de role de hârtie în cantitate de aproximativ 12.000 de kilograme. Şoferul a decuplat remorca în flăcări şi a îndepărtat autocamionul tractor la o distanţă de aproximativ 100 de metri de locul incendiului, pentru a evita propagarea arderii la acesta. Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul s-a produs în urma exploziei unei anvelope a remorcii, ceea ce a dus la apariţia frecării, care a generat arderea şi a cuprins materialele combustibile.

Incendiul a fost stins după trei ore

Pompierii s-au deplasat la această intervenţie cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ trei ore. Concomitent cu operaţiunea de stingere a incendiului, s-a acţionat şi pentru descărcarea rolelor de hârtie din remorcă, acestea fiind depuse în rigola autostrăzii. După lichidarea incendiului, remorca avariată a fost tractată de către autocamion la spaţiul de servicii de la kilometrul 64 (Lehliu Gară). În urma incendiului, au ars remorca şi mai multe role de hârtie care se aflau în acesta, valoarea pagubelor fiind în acest caz de aproximativ 85.000 de lei.

Echipajele de stingere au lichidat incendiul în limitele găsite, evitând pericolul extinderii arderii, fiind astfel posibilă salvarea mai multor bunuri materiale în valoare de aproximativ 150.000 de lei.

pompieri