Societatea Drumuri și Poduri SA Călărași anunţă că în prezent pe raza județului Călărași nu există drumuri blocate din cauza zăpezii. În majoritatea zonelor care acoperă raza județului Călăraș a nins în noaptea de 11 spre 12 ianuarie, carosabilul a fost umed, parțial acoperit cu zăpadă. Flota de 62 de utilaje lame și material antiderapant pe toate cele patru zone care acoperă raza județului Călărași, respectiv Călărași, Lehliu-Gară, Mânăstirea și Fundulea.
Societatea mai informează că de la avertizarea meteorologică Cod Galben, ce a vizat ninsori moderate și însemnate cantitativ, alertă emisă duminică, 10 ianuarie, a impus folosirea materialului antiderapant pe toate drumurile unde s-a acționat.
Deoarece la momentul actual circulația pe drumurile județene se desfășoară în condiții de iarnă participanții la trafic sunt rugaţi să circule cu atenție sporită, în special pe sectoarele de drum unde se află utilajele de intervenție şi, de asemenea, se recomandă ca mașinile să fie echipate corespunzător.
În perioada activității comandamentului de deszăpezire numărul de telefon la care se poate apela pentru sesizări și informații referitoare la starea drumurilor județene este 0242.318.784 (apelabil 24 de ore din 24).
Pentru informarea corectă și în timp util a participanților la trafic despre starea drumurilor județene Societatea Drumuri și Poduri SA informează că atât pe pagina de facebook cât și pe site-ul instituției găsiți zilnic informații actualizate.