Valentin Alexandru s-a aşezat confortabil în fotoliul de lider al golgeterilor Dunării Călăraşi după consumarea primelor şase etape din acest sezon al Ligii a 2-a. Atacantul în vârstă de 26 de ani, reîntors în vară la Călăraşi după un periplu în Liga I la Pandurii Târgu Jiu şi Concordia Chiajna, a ajuns la cota 4, marcând sâmbătă, 2 septembrie, din penalty, în minutul 49, golul victoriei Dunării în partida de la Ghermăneşti cu Sportul Snagov (scor 0 – 1). Tot din penalty a marcat şi în partidele cu FC Hermanstadt (etapa a 3-a) şi CS Afumaţi (etapa a 5-a). Valentin şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în ultimele patru partide.
În topul golgeterilor Dunării, Vali Alexandru e urmat de Silviu Pană, Bodo Kanda şi Bogdan Şandru, toţi cu câte o reuşită.
În clasamentul general pe primul loc se află senegalezul Ndiaye Mediop (Ripensia Timişoara), cu opt goluri. El este urmat de Costel Roşu (Dacia Unirea Brăila), cu şapte goluri, şi Alin Năstăsie (FC Argeş), cu şase reuşite. Vali Alexandru împarte poziţia a cincea cu Liviu Mihai (Chindia Târgovişte), Gabriel Dodoi (Pandurii Târgu Jiu), Cristi Cherchez (Chindia Târgovişte) şi Sorin Frunză (Dacia Unirea Brăila), fiecare cu câte patru goluri înscrise.

Golurile marcate de „galben – albaştri” în acest sezon

Etapa 1: Silviu Pană (minutul 28): Academica Clinceni – Dunărea Călăraşi, scor 4 – 1
Etapa a 2-a: Bodo Kanda (minutul 45+2): Dunărea Călăraşi – CS Mioveni, scor 1 – 1
Etapa a 3-a: Valentin Alexandru (minutul 52 – penalty): FC Hermannstadt – Dunărea Călăraşi, scor 2 – 1
Etapa a 4-a: Valentin Alexandru (minutul 64), Bogdan Şandru (minutul 83): Dunărea Călăraşi – CS Baloteşti, scor 2-1
Etapa a 5-a: Valentin Alexandru (minutul 43 – penalty): CS Afumaţi – Dunărea Călăraşi, scor 0 – 1
Etapa a 6-a: Valentin Alexandru (minutul 49 – penalty): Sportul Snagov – Dunărea Călăraşi, scor 0 – 1. (sursa: afcdunareacalarasi.ro)