În data de 27 februarie 2018 a avut loc concursul pentru ocuparea funcției de manager în cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian” Călărași. În urma prezentării și examinării proiectului de management și a răspunsurilor date în fața comisiei de concurs, Valentin Emanoil a obţinut nota 8,13, astfel fiind desemnat câștigător al concursului.

Valentin Emanoil urmează a fi numit în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Pompei Samarian” Călărași, pe o perioadă aferentă mandatului de până la trei ani.

Trebuie precizat că, din data de 1 iulie 2017, Valentin Emanoil asigură interimatul funcției de manager, timp în care a cunoscut în detaliu prioritățile și problemele din cadrul spitalului. În urma mandatului interimar de opt luni, acesta a reușit să stabilizeze situații diverse regăsite, să responsabilizeze personalul, să eficientizeze organizarea activităților și să atragă un număr important de medici specialiști, astfel că, în urma demersurilor, din luna noiembrie a anului trecut, au ales să se alăture spitalului din Călărași: dr. Emeric Kovacs, medic specialist ATI, dr. Silvia Velescu și dr. Aurelia Feraru, medici specialiști oncologie, dr. Andrei Porumb, medic specialist nefrologie, dr. Cristina Damian, medic specialist obstetrică-ginecologie, dr. Laura Martinovici, medic specialist anatomie-patologică, dr. Constantin Mihai, medic specialist neonatologie, dr. Hussein Mohammed Shamien, medic specialist chirurgie plastică și reparatorie, dr. Irina Florescu, medic specialist geriatrie-gerontologie, dr. Cristiana Ţigănilă, medic specialist medicina muncii și Dr. Mohammed Jamil Hamed Aldabsheh, medic specialist ATI. Totodată, acesta s-a implicat activ în finalizarea și modernizarea lucrărilor noului bloc operator și a implementării planului anual de achiziții de echipamente și aparatură medicală pentru anul 2017, echipamente de interes major pentru secțiile operatorii și secțiile medicale.

În această perioadă a fost asigurat deficitul major de resurse umane din cadrul serviciului TESA, fiind organizate concursuri pentru ocuparea posturilor vacante cu personal specilizat și experimentat. În viitorul mandat, așteptările din partea comunității și a Consiliului Județean Călărași sunt pe măsura așteptărilor, prin urmare, noul manager Valentin Emanoil este pregătit să-și asume o serie de măsuri, activități și obiective prioritare, unele dintre ele sunt următoarele: asigurarea unui buget echilibrat; implicarea în demersurile de dotare cu echipamente și aparatură medicală a noului Bloc Operator; reducerea cheltuielilor cu energia termică prin reabilitarea tehnică a spitalului (anvelopare); atragerea de investiții prin accesarea de fonduri prin finanțare europeană şi diversificarea serviciilor medicale, oferind o adresabilitate extinsă.

În prezent, se poartă discuții deschise pentru atragerea de medici noi pe Secția Urologie și completarea personalului medical superior pe secțiile ATI. Toate aceste realizări și proiecte sunt bifate pentru îmbunătățirea constantă a standardelor medicale în scopul oferirii de servicii medicale de înaltă calitate pacienților.