Muzeul Dunării de Jos Călăraşi are un nou manager în persoana lui Valentin-Aurel Parnic. Acesta a fost numit pe funcţie ieri, 30 august, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Judeţean.

Valentin Parnic a participat la concursul de proiecte de management organizat pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Dunării de Jos Călăraşi, acesta fiind unicul candidat, şi a promovat concursul cu media 8. Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de consilierii judeţeni, salariul de bază lunar brut al noului manager al muzeului este de 9.020 de lei. În expunerea de motive a proiectului de hotârâre privind numirea managerului Muzeului Dunării de Jos Călăraşi se arată următoarele: „În urma desfăşurării concursului de management organizat pentru Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, pe baza raportului final nr. 12395 din 04.08.2017 al Comisiei de concurs, constituită prin Dispoziţia nr. 558 din 09.08.2017 privind aprobarea rezultatului final al concursului de proiecte de management organizat pentru ocuparea funcţiei de manager al Muzeului Dunării de Jos Călăraşi, candidatul declarat câştigător este domnul Parnic Valentin Aurel, care a obţinut media finală 8,00.” 

Valentin Parnic lucrează în cadrul muzeului de 19 ani. Din anul 2004 acesta a devenit şeful Serviciului de Arheologie. După ce Marian Neagu, cel mai longeviv director de muzeu din România, a depus la Consiliul Judeţean o cerere prin care solicita încetarea contractului de management prin renunţarea la mandatul încredinţat, Parnic a fost numit director interimar până la ocuparea postului în urma organizării unui concurs de selecţie de proiecte de management.