În conferinţa cu presă pe care a ținut-o în această dimineaţă, Vasile Iliuță a anunțat planurile de viitor ale Consiliului Județean Călărași, dar și cele personale în ceea ce privește funcția pe care o deține.

Președintele Consiliului Județean a început prin a saluta și a ura „La mulți ani!” jurnaliștilor prezenți la eveniment. Imediat după, acesta și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat, meționând: „Nu am niciun risc să nu-l recâștig”. Însă, întrebat dacă partidul din care face parte (n.r. – PNL) va dori ca el să candideze pentru funcția de primar, Vasile Iliuță a răspuns: „Mă voi conforma așa cum spune partidul. (…) Decizia este la centru. Dacă partidul mă trimite la Primărie, mă duc la Primărie!”.

Apoi s-a procedat la trecerea în revistă a proiectelor care urmează să fie înfăptuite la Călărași. Primul proiect menționat a fost cel de reabilitare a clădirii vechiului Palat al Prefecturii, un monument istoric construit în 1895, având 58 de camere, proiect despre care se vorbește deja de aproximativ doi ani. Aripa nouă a spitalului din Călărași se află în stadiul de licitație, iar anveloparea acestuia așteaptă semnarea contractului. Tot la stadiul de licitație se află și noul corp de spital de la Săpunari. S-a amintit, de asemenea, despre proiectul falezei și a portului, care urmează să fie realizat prin intermediul Ministerului Turismului și Sportului. Nu în ultimul rând, vor fi reabilitați mai mulți kilometri de drumuri județene.

Vasile Iliuță și-a exprimat părerea de rău față de refuzul din anii trecuți al Primăriei Municipiului Călăraşi de a ceda Consiliului Județean terenul parcării dintre spital și parc în vederea realizării unei parcări supraetajate care ar fi urmat să aibă un heliport pe acoperiș pentru preluarea urgențelor medicale transportate cu elicopterul.

În final, președintele Consiliului Județean Călăraşi a afirmat că speră să fie depășite toate provocările care pot apărea și speră ca cei mai buni candidați să câștige alegerile viitoare.