Vasile Iliuță a susținut în data de 17 septembrie 2020 o conferință de presă în care a venit cu detalii după ce, cu două zile înainte, acuzase pe pagina sa de Facebook că „Guvernul PNL folosește DSP-urile ca arme politice”, spunând că a fost trimis în izolare pentru un presupus contact cu o persoană infectată cu Covid-19. Iliuță declara la momentul respectiv că „este o mare ticăloșie și nedreptate să mă bage pe mine în izolare, doar pe mine, care nu am avut niciun contact direct cu acea persoană depistată cu COVID-19 din Plătărești” și că alți oameni politici nu au fost plasați în carantină deși au interacționat cu persoane infectate. La o zi după această postare, Direcția de Sănătate Publică a judeţului Călărași a transmis un comunicat în care preciza că pe numele lui Vasile Iliuță nu a fost emis vreun ordin de izolare.

„Trebuie să vin cu niște precizări referitoare la ce s-a întâmplat în urma telefonului dat de mine lui Cezar Rădulescu (n.r. – directorul DSP Călărași): eram în sediul de partid, la ora 09:30 am primit un telefon în care mi s-a spus că a fost desfășurată o anchetă și că trebuie să fiu izolat. I-am spus că o să încerc să mă apăr, nu cred că este corect acum, fiind candidatul Partidului Social Democrat, Filipescu și echipa PNL-ului să încerce să folosească DSP-ul împotriva mea, izolându-mă chiar în mijlocul campaniei electorale. Din momentul acela am făcut demersurile legale, am sunat un avocat, iar avocatul mi-a spus clar ‘Domnule Iliuță, acest telefon poate să reprezinte decizia dumneavoastră de izolare, vă rog să vă izolați și să facem demersurile legale!’. Din momentul acela m-am izolat și am făcut toate demersurile legale, chiar am mers și în instanță, ieri a fost procesul pe această temă cu izolarea mea, unde mi-am retras plângerea în urma comunicatului pe care Direcția de Sănătate Publică l-a dat, spunând că în urma anchetei finale nu s-au adeverit cele spuse de doi martori care au spus că am fost în prezența unui contact, unei persoane care a fost găsită pozitivă. Nu s-a adeverit nimic și de aceea sunt acum în fața dumneavoastră”, a declarat Vasile Iliuță în cadrul conferinței.

Acesta a mai declarat că în timpul rămas din campania electorală se așteaptă și la alte lucruri care i se pot întâmpla din cauza adversarilor politici.

„Sunt o țintă și cred că ei, la momentul ăsta, văd în echipa Iliuță – Dulce dorința de schimbare”, a adăugat Iliuţă.