Vasile Iliuță: „Interesul guvernului PNL e să distrugă administrațiile locale!”

În data de 14 octombrie 2021, Organizația Județeană Călărași a Partidului Social Democrat a susținut o conferință de presă în care au fost puse în discuție unele dintre problemele actuale ale administrației. La conferință a participat și președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, care a vorbit despre alocările pe care guvernul le-a făcut către primării din fondul de rezervă.

Vasile Iliuță a vorbit despre alocările bugetare făcute de prim-ministrul Florin Cîțu. Acesta acuză faptul că, similar cu lunile septembrie și noiembrie 2020, aceste alocări au fost în totalitate dirijate către primarii PNL.

„Noi, Consiliul Județean, am făcut necesarul de 21 de milioane, bani de care avem nevoie pentru a asigura salariile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, salariile muzeului, salariile Bibliotecii Județene şi ale Centrului Județean de Cultură. Aici suntem în imposibilitatea de a asigura funcționarea instituțiilor statului pentru că Guvernul, iresponsabil, a împărțit banii la primarii PNL”, declară Iliuță. Acesta spune că a transmis o adresă către Ministerul Dezvoltării, făcând toate demersurile legale, pentru a primi sumele necesare funcționării instituțiilor.

„Tragem un mare semnal de alarmă că astăzi Consiliul Județean cu subordonatele e în imposibilitatea de a își asigura salariile la final de an”, a completat Iliuță.

Conform președintelui Consiliului Județean, trei localități din județ nu au primit niciun ban. Este vorba de Ulmu, Unirea și municipiul Călărași. Alte localități au primit câte 500.000.000 (n.r. – lei vechi), iar cele conduse de primari liberali au primit câte cinci miliarde.

„Guvernul liberal e identic guvernului PNȚCD, duce la distrugerea administrațiilor locale. Astăzi, interesul guvernului PNL e să distrugă administrațiile locale”, spune Vasile Iliuță. În acest context, a fost depusă o plângere la Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția Contencios Administrativ, pentru anularea hotărârii prin care s-au făcut alocările bugetare din fondul de rezervă al Guvernului.