De la conferința de presă a Consiliului Județean, susținută de președintele acestuia, Vasile Iliuță, nu au lipsit declarațiile politice. Acesta a comentat pe marginea declarațiilor apărute în ultima vreme la adresa sa, vorbind și despre zvonurile privitoare la plecarea sa către alt partid.

„Partidul Liberal provine din oameni care au inițiativă privată, care sunt în mediul de afaceri (…). A venit un Iliuță cu de toate la Consiliul Județean să crească echipa PNL-ului și se trezește contestat, n-am nicio problemă, pot să plec acasă, mă duc în afaceri. Ce fac ei? Ei rămân fără serviciu”, a declarat președintele CJ.

Iliuță spune că nu a fost invitat la ședința în care s-a decis eliminarea sa din partid.

„Eu sunt membru PNL, susțin proiectele pentru care am fost învestit în 2016, voi susține să le duc la bun sfârșit, îmi continui proiectele pentru că mi se pare firesc și normal. Dacă astăzi PNL spune că am o problemă, am una singură – am vrut să restructurez Consiliul Județean pentru a reduce cheltuielile acelor oameni care nu se regăseau în CJ. (…) Sunt dezamăgit că în administrație nu vin oameni care să susțină viitorul nostru, să ne meargă mai bine”, a mai afirmat Iliuţă.

Lui Vasile Iliuță i se reproșează faptul că este inculpat într-un dosar cu Sindicatul Funcționarilor Publici.

„Sunt în judecată, avem patru procese, dar a fost și o plângere penală. Nu e dosar de corupție”, a adăugat preşedintele Consiliului Județean.

El continuă să vorbească despre zvonurile că ar urma să se înscrie în Partidul Social Democrat: „Dacă deciziile le ia PNL pe  bârfe și vorbe auzite pe la colț, înseamnă că nu e un partid cu adevărat de luat în seamă”.

Președintele CJ spune că nu poate fi dat jos de la conducerea Consiliului Județean în ultimele şase luni de mandat și că decizia eliminării din partid poate fi contestată.

El a încheiat cu următoarele cuvinte: „Dacă respectă legislația în vigoare, cu convocare CDJ cu 30 de zile înainte și toate procedurile pe care le are astăzi statutul PNL-ului ajungem în luna mai. (…) Sper că democrația ne va arăta că unii oameni care au greșit își vor lua locul binemeritat acolo în istorie”.