În data de 23 septembrie 2020, Vasile Iliuță s-a întors în Consiliul Județean, după ce a făcut public un certificat emis de Tribunalul Călărași care „respinge excepțiile lipsei plângerii prealabile și prematurității acțiunii invocate de pârâtul Prefectul Județului Călărași. Admite acțiunea formulată de reclamantul Iliuță Vasile în contradictoriu cu pârâta Prefectura Județului Călărași – Prefectul Județului Călărași”. Sentința a fost pronunțată pe 23 septembrie, cu recurs în cinci zile de la comunicare.

Acesta a convocat o ședință de îndată, în cadrul căreia au fost demiși secretarul județului, Emil Mușat, managerul Spitalului Județean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călărași, dr. Mihaela Vintilă, și a fost încetat mandatul directorului Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călărași, Tudora Nicolae.

Vasile Iliuță a declarat, pentru Antena 3 Călărași, că: „În baza hotărârii judecătorești de suspendare a Ordinului Prefectului nr. 250 din 30.08, astăzi sunt președinte al CJ Călărași de drept. Facem reparațiile pe care cel care m-a înlocuit fără a avea dreptul… a făcut multe greșeli. Greșeli care au dus la neplata salariilor. Punem în normalitate Consiliul Județean! Îl destitui pe Secretarul Județului, care este complice cu tot ce s-a întâmplat în CJ, cu demiterea unor oameni care făceau parte din echipa Iliuță. Au făcut multe greșeli pe care eu le-am îndreptat și le voi îndrepta pentru bunul mers al acestei instituții la Călărași”.

Valentin Barbu, vicepreședintele Consiliului Județean, a declarat următoarele despre reîntoarcerea lui Vasile Iliuță: „(n.r. – La Consiliul Județean) s-a întâmplat ce se întâmplă de 4 ani, un abuz al fostului președinte, un abuz grav, pune în pericol grav funcționarea Consiliului Județean. Domnul Vasile Iliuță a intrat astăzi, în jurul orelor 12:50, la mine în birou și mi-a spus că de astăzi revine pe funcția de președinte al Consiliului județean și că îmi ia toate atribuțiile. Ordinul Prefectului, emis astăzi, a fost comunicat instituției Consiliului Județean și e înregistrat sub semnătura de primire a Secretarului General al județului la ora 13. În momentul în care a intrat în instituție, am înțeles că numitul, fostul a ridicat toate registrele de intrări-ieșiri, registrul de dispoziții, registrul de hotărâri, a chemat salariații din aparatul propriu să emită diverse dispoziții. Din punctul meu de vedere, clar ilegale, atât timp cât el nu mai are nicio calitate oficială, conform Ordinului Prefectului emis astăzi”.