Pentru Ziua de Curățenie Națională – „Let’s Do It, Romania” de pe 15 septembrie, numeroase persoane publice și-au anunțat susținerea.

Astfel, Cornel Ilie, Adrian Despot, Amalia Enache, Ana Ularu, Adela Popescu și Cove, Florin Busuioc, Irina Rimes, Călin Goia (Voltaj), Monica Bârlădeanu, Alina Eremia, Nicole Cherry, Ada Condeescu, Randi, Giulia, Irina Fodor, Cristina Neagu (cea mai mare handbalistă a României), trupa Holograf şi echipa „România, te iubesc”, formată din: Alex Dima, Paula Herlo şi Rareș Năstase, se alătură acţiunii.

De asemenea şi mai mulți influenceri din mediul online (Prințesa Urbană, Alina Ceusan, Sânziana Negru, Diana Enciu şi Alina Tănasă – Fabuloasele, Blogul lui’ Otravă) sprijină inițiativa.

„Este foarte multă mizerie în România și trebuie să facem curățenie. Cum ar zice fetița mea: ‘Haide!’”, a declarat Amalia Enache.

„Merităm și noi o țară frumoasă, curată, europeană. Fii și tu alături de noi în această întreprindere extraordinară pe care o încercăm, poate reușim să ne adunăm un milion de oameni, să facem curățenie cât de bine putem!”, a menţionat Florin Busuioc.

De asemenea, şi din judeţul Călăraşi sunt aşteptaţi cât mai mulţi voluntari pentru a participa la Ziua de Curățenie Națională de pe 15 septembrie.

Obiectivul World Cleanup Day este de a mobiliza 5% din populația globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate.

În România, „Let’s Do It” își propune să mobilizeze un milion de voluntari. România este la a şasea zi de curățenie națională. Până acum, „Let’s Do It, Romania” a reușit să mobilizeze 1.400.000 de voluntari care au strâns peste 18.000 de tone de deșeuri. Rata de reciclare a deșeurilor a fost de 47%.

La nivel internaţional, România este una dintre cele mai apreciate țări din comunitatea „Let’s Do It, World!”, aplicația de mobil pentru identificarea deșeurilor fiind preluată și la nivel internațional sub numele World Cleanup Day. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională de pe 15 septembrie se face la adresa www.letsdoitromania.ro.

 

Oana CĂLIN

observatorcl@gmail.com