În data de 19 iunie 2020, liderii PNL Călărași, Daniel Drăgulin, Valentin Barbu, George Filipescu și Viorel Ivanciu, au suținut o conferință de presă în care și-au apărat pozițiile politice atât la nivelul municipiului Călărași, cât și la nivel național. Aceștia au atins subiecte precum planurile de dezvoltare a țării, au vorbit despre proiectele desfășurate în oraș, despre lupta cu opoziția la nivel parlamentar, dar și despre incertitudinile apărute în ultima vreme în spațiul public cu privire la candidatul PNL pentru primăria reședinței noastre de județ.

Despre proiectele aflate în curs de realizare a vorbit viceprimarul PNL, Viorel Ivanciu. Acesta a declarat că majoritatea proiectelor aflate în lucru vor fi finalizate înainte de data alegerilor locale, dată estimată a fi cel târziu pe 27 septembrie, anul curent.

„Organizația Municipală Călărași are un lider, avem primar, există realizări în ultimii ani. În afară de proiectele europene pe care colegii din primărie și Direcția de Dezvoltare le vor implementa în următorii doi ani și jumătate, va fi foarte greu ca cineva să facă ceva datorită faptului că trebuie să ne raportăm la un buget foarte mic. În ultimii şase ani, la o analiză cinstită, veți ajunge la ceea ce am spus eu. Cât de rău ai fi, nu ai cum să nu vezi aceste realizări. Orașul este în continuare cu niște lucrări deschise, cu niște șantiere deschise, veți vedea că, la ora alegerilor, opt din cele zece lucrări mai importante din oraș vor fi gata. Ar fi mare păcat să nu fim noi câștigătorii și să fie alții! S-a muncit enorm, s-au obținut și bani și suntem în licitații cu toate lucrările, unele sunt chiar în faza de contractare”, a spus viceprimarul.

Viorel Ivanciu a continuat discuția legându-se de afirmațiile lui Dragoș Coman, în prezent secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, conform cărora candidatul PNL pentru Primăria Municipiului Călărași nu ar fi fost decis, acesta din urmă exprimându-și și el dorința de a candida pentru această funcție. Viceprimarul a comentat în felul următor: „Consider că participarea la un mandat de primar presupune anumite calități, trebuie să fii un lider, etapele trebuie parcurse și nu arse. În administrație, indiferent cine ar veni din afară, vă asigur că îi va trebui un timp ca să se acomodeze cu mecanismele administrației publice locale. Cred că lucrurile se vor așeza; cu singuranță că și colegul nostru mai tânăr are și părți bune, și părți mai puțin bune. O să vedeți că el va face echipă cu noi și, împreună vom câștiga toate bătăliile!”.

 

Filipescu: „Planurile pe care le are Ministerul Transporturilor sunt foarte îndrăznețe”

 

Senatorul George Filipescu vorbește despre realizarea a trei autostrăzi și despre un proiect al Ministerului Sănătății pentru a face toalete la școlile care încă le au în curte.

„Planurile pe care le are Ministerul Transporturilor pentru infrastructura mare, autostrăzi în primul rând, sunt foarte îndrăznețe. Vom avea autostradă de la București la Brașov în trei ani de zile. Unii spun că e imposibil, că ar trebui să treacă cinci ani până să fie gata. Nu s-a spus niciodată că autostrada Pitești-Sibiu va fi gata repede, s-a spus că va fi gata în şapte ani. Mie mi se pare o veșnicie, nu știu dacă mai apuc vârsta să merg pe ea. S-a dat drumul la niște lucrări care stau de douăzeci și ceva de ani: s-a pornit Pitești-Sibiu, s-a pornit Comarnic-Brașov, două autostrăzi extrem de importante și e foarte posibil ca în primăvara anului viitor, dacă nu chiar în această toamnă, s-ar putea să pornească și autostrada Moldovei. Să pornești trei autostrăzi într-un an care este și electoral este o notă bună”, a spus Filipescu.

Acesta a declarat că Ministerul Sănătății va avea la dispoziție 31 de milioane de lei pentru școlile care au toalete în curte.

„31 de milioane de lei merg la Ministerul Sănătății pentru tot ce înseamnă toalete, și la grădinițe. Şi să nu mai fie toalete în curte, să creăm condiții normale pentru copii”, a menţionat senatorul.

Filipescu a vorbit și despre jocurile politice care preced întrecerea electorală de la sfârșitul acestui an.

„Față de politica din urmă, mie mi se pare că alianța PSD-Pro România-ALDE este șchioapă rău. PNL va câștiga alegerile. PSD nu va avea numit de la Cotroceni un premier. Vom face un guvern care patru ani de zile va încerca să facă ceva. În guvernul PNL parcă ceva s-a mișcat. Este foarte greu să guvernezi cu un Parlament total opozant. Suntem pregătiți să luăm taurul de coarne, în combinație cu alte două – trei partide”, a afirmat parlamentarul.