Victor Ponta s-a aflat duminică, 9 august, la Călărași, ocazie cu care a ținut și o conferință de presă prin intermediul căreia a vorbit despre campania electorală din acest an și despre candidații pe care partidul Pro România îi are în acest județ. Acesta s-a arătat indignat de mutările unor politicieni de la un partid la altul, la un moment dat chiar amuzându-se de faptul că a rămas un pic în urmă cu cele mai recente declarații de simpatie politică ale fostului primar Nicolae Dragu.

Alături de Victor Ponta s-au aflat candidații Pro România la funcția de președinte al Consiliului Județean și cea de Primar al Municipiului Călărași, Răzvan Meseșeanu, respectiv Alexandru Chiriță, dar și candidații pentru Primăriile din Oltenița, Petre Leonard Florin, Budești, Răducu Valentin, și Borcea, Marcel Săcărin, însă aceștia din urmă nu au luat cuvântul în cadrul conferinței.

Victor Ponta a vorbit despre cum vede desfășurarea alegerilor din această toamnă: „Va fi o campanie extrem de ciudată, atipică. Guvernul Orban, cu sprijinul PSD, a avut de ales între sănătatea publică și alegeri. Au ales interesul politic. Cu siguranță foarte mulți oameni se vor infecta în această perioadă, unii vor deceda din cauza directă a campaniei electorale. Oricât de mult ne protejăm, oricât de puțini suntem, campania electorală presupune totuși foarte mult contact direct. Ziua votului, aveți aproape 250 de secții de vot, gândiți-vă că în fiecare secție de vot sunt cel puțin 15 persoane care de la 5 dimineața până seara la 12 trebuie să stea acolo. Doamne ferește, dacă una singură e infectată îi infectează pe toți. Cred că Orban o să omoare mulți oameni cu alegerile astea, cu sprijinul PSD!”.

Apoi, președintele Pro România a vorbit despre mișcările de politicieni de la un partid la altul: „Oamenilor le e și frică să mai candideze în ziua de azi. Înțeleg că avem un caz special la Borcea, unde alianța de nezdruncinat între PSD și PNL, cu doamna senator PSD și domnul primar PNL, nu ne lasă nici să punem un banner. Știu că la Călărași este o politică foarte serioasă în sensul că PNL-istul din fruntea Consiliului Județean e la PSD și președintele PSD, domnul Iacomi, e la PNL. Sunt piese care se schimbă între ele.”.

Acesta a mai declarat că „în afară de candidații la primăriile importante, le-am dat mână liberă. Am încredere că Răzvan va pune oameni de valoare.”

Răzvan Meseșeanu a spus că Pro România are, în prezent, candidați pentru 44 de localități din județ. Victor Ponta a completat, spunând că în alte județe aceste numere sunt mai slabe decât în Călărași. Meseșeanu a numit mișcările între partide „golănii politice”.

Alexandru Chiriță a luat și el cuvântul și a vorbit despre prioritățile municipiului: „Prioritățile Călărașiului sunt foarte multe. Dacă luăm contact cu realitatea, o să vă dați seama că orașul ăsta a fost văduvit ani de-a rândul de investiții serioase. Creșterea calității vieții într-un oraș reședință de județ nu înseamnă doar infrastructură, înseamnă săli de sport, înseamnă locuri de petrecere a timpului liber, un oraș verde și alte facilități. Vorbim de niște lucruri simple care nu s-au făcut.”.