Acţiunea „Siguranţa rutieră” a încheiat vineri, 2 octombrie a.c., „Săptămâna prevenirii criminalităţii” desfăşurată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi. În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii călărăşeni au informat cetăţenii cu privire la regulile de circulaţie.

Încă de la primele ore ale dimineţii, poliţiştii rutieri au coordonat activitatea patrulelor şolare care au dirijat circulaţia pietonilor, pe Prelungirea Bucureşti, din municipiul Călăraşi, în zona Şcolilor Gimnaziale “Mircea Vodă” şi “Mihai Viteazul” (şcolile nr. 8 şi 10), la intrarea şi la ieşirea de la cursuri. Au avut loc apoi lecţii de educaţie rutieră la şcoli atât în mediul urban, cât şi în cel rural, unde elevii au învăţat care sunt regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte pietonii şi bicicliştii, fiindu-le explicate pe înţelesul lor cum şi pe unde să circule pentru a fi în siguranţă. La sediul Serviciului Rutier Călăraşi, poliţiştii au primit vizita unor grupuri de elevi, cărora le-au prezentat autospecialele, motocicletele şi aparatele radar, folosite la executarea misiunilor de salvare de vieţi în trafic. În Parcul Dumbrava a fost organizat un concurs de biciclete, ai cărui câştigători au fost premiaţi de poliţiştii rutieri şi cei de prevenirea criminalităţii cu şepcuţe, orare şcolare şi stilouri. Totodată, pe drumurile publice din judeţ, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au derulat, pe tot parcursul zilei, acţiuni care au vizat reducerea riscului de victimizare a pietonilor şi bicicliştilor, acestora din urmă fiindu-le oferite şi veste reflectorizante.

Activităţile poliţiştilor din cadrul „Săptămânii prevenirii criminalităţii” au avut ca scop informarea cetăţenilor cu privire la cele mai eficiente mijloace de autoprotecţie şi conştientizarea acestora asupra importanţei adoptării, pentru siguranţa proprie şi a bunurilor, a unei conduite preventive.