Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, la nivelul județului Călărași, weekendul trecut, au avut loc, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și terase, acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru a nu permite desfășurarea unor activități care ar duce la creșterea numărului de infectări.

 

La acţiunile efectuate au participat aproximativ 177 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, pompieri, precum și reprezentanți ai Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma activităților desfășurate, la nivelul județului Călărași, echipele mixte au efectuat controale la 317 de societăți comerciale.

Totodată, au fost aplicate 307 sancțiuni contravenționale, dintre care 215 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, una pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, 66 de sancțiuni contravenționale la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice, 23 la Legea 61/1991 R pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și două la alte acte normative.

Oamenii legii le reamintesc cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TelVerde – 0800.800.358. Numărul TelVerde nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00 – 20:00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.