Zece persoane din județul Călărași, înscrise într-un grad de handicap, au rămas fără pensii de invaliditate, în urma verificărilor comisiilor de expertiză medicală de la nivelul Casei Județene de Pensii (CJP) Călărași.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP Călărași, Raluca Daniela Rotaru, începând cu luna ianuarie a acestui an, au fost expertizate 644 de persoane din județul Călărași. Din ianuarie până în prezent, au fost depensionați zece călărășeni. Motivele au fost acelea că afecțiunile de care sufereau au fost remediate și și-au recăpătat capacitatea de muncă, iar o persoană a solicitat depensionare pentru a se angaja.

 

Trei persoane au trecut de la un grad de invaliditate agravant la un grad de invaliditate mai puțin agravant

 

Sursa citată ne-a mai precizat că în cazul a 18 persoane s-a decis schimbarea încadrării de la un grad de invaliditate la altul. Astfel, trei persoane au trecut de la gradul 2 la gradul 3 de invaliditate, alte 14 persoane au trecut de la gradul 3 la gradul 2 de invaliditate, în timp ce o singură persoană a trecut de la gradul 2 la gradul 1 de invaliditate. Schimbarea de la un grad la altul s-a făcut în urma expertizării persoanelor, din punct de vedere medical, de către medicul expert, care a constatat dacă afecţiunile de care sufereau acele persoane s-au agravat (situaţia persoanelor care au trecut de la gradul 3 la gradul 2 și de la gradul 2 la gradul 1)/ameliorat (situaţia persoanelor care au trecut de la gradul 2 la gradul 3), ne mai transmite Daniela Rotaru.

 

Un singur medic expert, arondat la cele trei cabinete de expertiză medicală din județul Călărași

 

Până la data de 11 martie 2019, la cele trei cabinete de expertiză medicală existente la nivelul judeţului Călăraşi, amplasate în Călăraşi, Lehliu Gară şi Olteniţa, expertizarea persoanelor se făcea de către două asistente medicale şi un medic expert care era arondat la toate cele trei cabinete. În prezent, Casa Județeană de Pensii Călărași a primit avizul pentru demararea procedurii de scoatere la concurs a două posturi pentru ocuparea funcţiei de medic expert, în urma demersurilor întreprinse către forul superior.