În foaierul Consiliului Judeţean Călăraşi, se desfăşoară, timp de trei zile, în perioada 21 – 23 noiembrie, acţiunea cultural-educativă „Zestrea Călărașiului”, parte a proiectului „10 pentru Centenar”.

Acţiunea, organizată în parteneriat cu Muzeul Dunării de Jos Călăraşi, a început în data de 21 noiembrie 2018. La eveniment au fost prezenţi elevi ai judeţului nostru. Acestora le-au fost prezentate o odaie tradiţională din zona Câmpiei Bărăganului, dar şi obiectele de patrimoniu păstrate cu sfințenie de muzeografii călărășeni. Copiii au fost extrem de încântaţi de ceea ce au vizionat în foaierul Consiliului Judeţean.

În cadrul expoziției poate fi văzută o superbă ladă de zestre pictată cu chipurile Reginei Maria și Regelui Ferdinand, dar și pistelca de Jegălia (fotă țesută la război), marcă înregistrată a localității căreia îi poartă numele. Tot pe 21 noiembrie, elevii au participat la atelierul de lut. Ieri, 22 noiembrie, aceştia au descoperit tainele artei goblenului, urmând ca astăzi să descifreze țesătura specială a iilor românești.