Zilele Comunei Jegălia au fost amânate din cauza pestei porcine africane. Din acest motiv, edilul şef al localităţii, Aurel Vasile, îşi doreşte ca virusul să nu se răspândească şi în această comună. Jegălia a fost ferită de pesta porcină africană, însă comuna Borcea a fost afectată de acest virus, localitate situată la limita teritorială cu județul Ialomița.

Locuitorii comunei Jegălia s-au speriat de pesta porcină africană, aşa că din acest motiv şi-au sacrificat porcii.

Primarul Aurel Vasile s-a întâlnit cu crescătorii de porci, cu prefectul judeţului, George Iacob, şi cu reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi pentru a-i informa pe aceştia despre combaterea şi prevenirea acestui virus.

Potrivit edilului Aurel Vasile, cea mai mare parte a activităţilor programate cu ocazia Zilelor Comunei Jegălia vor fi reprogramate a se desfăşura cu ocazia Centenarului Unirii, în data de 1 decembrie 2018.

Iată ce a declarat primarul comunei Jegălia, Aurel Vasile, pe o reţea de socializare: „Dragi cetăţeni ai localităţii Jegălia, vă informez că, în urma discuţiilor purtate cu prefectul judeţului Călăraşi şi cu consilierii locali ai comunei, s-a stabilit suspendarea evenimentelor programate cu ocazia Zilelor Comunei Jegălia. Motivul principal al acestei decizii este dorinţa de a nu răspândi virusul pestei africane şi în comuna noastră, ferită până în acest moment de această boală. S-a stabilit, de asemenea, ca cea mai mare parte a activităţilor programate cu ocazia Zilelor Comunei, să fie reprogramate a se desfăşura cu ocazia Centenarului Unirii, în data de 1 decembrie 2018. În speranţa că toată lumea va înţelege că s-a luat această decizie pentru binele tuturor locuitorilor comunei Jegălia, vă mulţumesc”.