Consiliul Județean Călărași, prin Centrul Județean de Cultură și Creație (CJCC) Călărași, a organizat în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie  Zilele Județului Călărași. Partenerul evenimentului a fost Palatul Copiilor Călărași. Festivitatea de deschidere a manifestărilor a avut loc vineri, 29 noiembrie, începând cu ora 12:00, în sala „Barbu Știrbei” a CJCC Călărași. Invitații prezenți au fost întâmpinați cu o carte care conține informații despre județul Călărași, intitulată „Inima Bărăganului”.

A fost prezentat un film cu locurile importante și valoroase din județul Călărași printre care se numără: parcul tematic pe apă de la Jegălia, Mânăstirea de la Negoiești, Muzeul Dunării de Jos, Grădina Zoologică, Ostrovul Haralambie de la Ciocănești, Centrul de Echitație de la Nana. De asemenea, în deschidere a urcat pe scenă Ansamblul Folcloric „Bărăganul”, dar au urmat și alte momente artistice oferite de copiii de la Palatul Copiilor. În cadrul evenimentului, președintele Consiliului Județean Călărași a premiat patru persoane valoroase din Călărași: Ionela Năstase, Maria Obretin, Daniela Mihai și Florin Grama.

Sute de călărășeni au fost prezenți în următoarele două zile, când manifestările au continuat pe scena amplasată pe platoul din fața sălii „Barbu Știrbei” a Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași cu spectacolele folclorice oferite atât de Ansamblul „Bărăganul cât și de ansamblurile folclorice din comune, de recitalul cunoscutului interpret de muzică populară, Constantin Măgureanu, dar și de concertul susținut de Krypton Uunplugged și cel al trupei Iris. În ultima zi a evenimentului cultural, pe scenă au urcat într-un recital de excepție Maria Buză și Taraful, actorul și interpretul Ionuț Dulgheriu și au susținut programe artistice tinerii din cadrul Grupului „Flores Campi, dar și cei ai Palatului Copiilor din Călărași.