Primăria Municipiului Călărași a organizat, în data de 29 iunie 2019, a șaptea ediție a Zilei Dunării. Devenită deja o tradiție, manifestarea a adunat o mulțime de călărășeni. Atracția zilei a fost, cu siguranță, concursul de canotcă, la care a fost prezent, și de data aceasta, maestrul Ivan Patzaichin.

Activitățile pregătite de Primăria Municipiului Călărași pentru această ediție dedicată Zilei Dunării au inclus și concursul de pescuit, trei ateliere pentru copii și servirea unui borș de pește. Toate activitățile s-au desfășurat în Parcul Central și pe apele brațului Borcea.

Ziua Dunării a debutat la ora 07:00, cu un concurs de pescuit organizat în colaborare cu Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Călărași. Câștigătorii concursului au fost pemiați cu echipamente de pescuit, diplome și trofee. Copiii au participat la ateliere de creație și pictură. Astfel, aceștia au construit machete de ambarcațiuni (canotci, bărci), au pictat și au participat la diverse activități alături de Cercetașii Creștini Români.

Concursul de canotcă a fost cel mai așteptat moment de către călărășeni.  Competiţia a fost organizată în parteneriat cu Asociația Milla 23 – Ivan Patzaichin. Spectacolul pe apă a fost oferit de zece echipe înscrise în concurs, fiecare echipaj fiind alcătuit din 10+1 membri. Călărășenii au degustat tradiționalul borș de pește pregătit de Cantina de Ajutor Social a Primăriei Municipiului Călărași. Și această ediție a Zilei Dunării a fost una de succes, plină de activități care au stârnit interesul călărășenilor. „Mulțumim partenerilor, participanților la concursurile și atelierele zilei și călărășenilor care au sărbătorit astăzi (n.r. 29 iunie 2019) Dunărea, alături de Primăria Municipiului Călărași”, au transmis reprezentanții Primăriei Călărași, pe o rețea de socializare.