În data de 24 iunie 2020, Ziua Internațională a Iei a fost marcată corespunzător printr-o expoziție tematică organizată la Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi. Au expus atât articole vestimentare populare românești, cât și lucrări de artă plastică, Ana Larisa Gheorghe, profesoara Filofteia Radu, preotul Adrian Grigoriu, Cornel Ursu Dobrogea și Jimmy Stănescu.

Ana Larisa Gheorghe a vorbit despre izvoadele de ii, explicând însemnele de pe acestea. Profesoara Filofteia Radu, absolventă a Școlii de Arte Populare Pitești, a descris zonele etnografice de proveniență a iilor, în special zona Munteniei.

„Anul acesta, în 2020, cu toate că este un an atipic, iată că ne întâlnim cu o expoziție de ii. Avem expuse ii din mai multe zone, vă voi spune acum câteva cuvinte despre zonele din care provin acestea. Avem o cămașă de Ilfov, cu un ciupag, cu mâneca strânsă; cămașă de Nămăești, foarte frumos ornată; și o altă cămașă de Muscel. Zona noastră este destul de slab reprezentată, nu sunt atât de multe cămăși cu vechime mare”, a explicat profesoara Filofteia Radu.

Expoziția poate fi vizitată în Sala Perspective a Bibliotecii Județene „Alexandru Odobescu” din Călăraşi între 24 și 30 iunie.