Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași a marcat, în această săptămână, Ziua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor. Evenimentul a avut drept scop promovarea dreptului și libertății lecturii şi s-a derulat sub deviza „Lectura pentru toți”.

Considerând că lectura și cartea nu pot fi gândite în afara bibliotecilor și bibliotecarilor, în anul 1998, Asociația Națională a Bibliotecarilor și a Bibliotecilor Publice din România a adăugat la sărbătoarea internațională a cărții din 23 aprilie Ziua Bibliotecarului.

Prin celebrarea Zilei Internaționale a Cărții sunt încurajați toți cititorii, în special tinerii, să descopere sau redescopere plăcerea lecturii.

În data de 23 aprilie 2018, elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Călărași, însoţiţi de învățătoarea Elena Miron Bucșa, s-au bucurat de mai multe activități desfășurate la Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”. Acestea au constat în: prezentarea instituţiei culturale, vizionarea filmului documentar „Istoria cărții”, audiția muzicală Ai carte, ai parte!”, jocul de rol intitulat „Povestea cărții” şi expunerea de proverbe și zicători despre carte.