În fiecare an, în prima zi de vară  se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a-i aprecia pe cei mici şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea. Ziua Internaţională a Copilului – 1 Iunie, a intrat în istorie, ca avand începuturile în anul 1925, an în care la Geneva s-a ţinut Conferinţa Mondială pentru bunăstarea copiilor. Astfel, în prima zi a lui Cireșar,  Școala Gimnazială „I.Rosetti”, din comuna Roseți, a desfășurat în spațiul primitor al Căminului Cultural, recent modernizat, un amplu program artistic dedicat tuturor copiilor.

 

 

Spectacolul intitulat,, Zâmbet de copil,, inițiat și coordonat de director Felea Daniel și prof. Gheorghe Liliana, a fost conceput ca un Proiect Educațional județean de anvergură, care a avut ca instituții partenere: Scoala Gimnazială Mircea Vodă-Călăraşi, Școala Gimnazială Jegălia, Școala nr.2 Modelu și Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu, Călărași. Manifestarea așteptată de copii, părinți, profesori și bunici, a adus pe scenă o atmosferă parcă ruptă din poveștile copilăriei. Programul ales cu grijă, a fost unul de excepție, datorită talentului copiilor. Pe scenă au fost interpretate scenete („Vizită” de I.L.Caragiale), au fost interpretate cântece („Dacă părinţii ar fi copii”, „Copiii colorează viața”), s-au auzit acorduri de vioară („Serenada pentru vioara”) sau ritmuri de cântec popular ( „Hai munteni la joc!”). De asemenea, cei prezenți au fost impresionaţi și de amplul spectacol oferit de Ansamblul Folcloric Roseți. Valsul fluturilor sau horele românești au adus și ele pe scenă un plus de culoare, ritm și grație. Totodată, la eveniment a fost invitat alături de generația tânără și de comunitate, primarul comunei Roseţi, Nicolae Rîjnoveanu. Din partea Inspectoratului Școlar Judeţean Călărași, evenimentul s-a bucurat de prezența inspectoarei Magda Tuță.

 

Cele patru școli invitate au prezentat  momente artistice, dansuri, cântece și scenete tematice

 

 

Elevii Şcolii Roseți au realizat pentru invitați și o expoziție de desene intitulată „Copiii colorează viața!”. Mai mult de atât, cu ajutorul cadrelor didactice, clasele a VII a B ( coordonator Lumperdean Constanța) şi clasa a II a B(coordonator Râșnoveanu Ramona), au realizat diverse obiecte eco din hârtie, plastic, lemn şi material textil, obiecte ce au fost expuse într-o expoziție inedită, pe holul Căminului Cultural. Cele patru școli invitate au prezentat  la rândul lor, momente artistice, dansuri, cântece și scenete tematice, toate meritând aplauzele spectatorilor. La sfârșitul evenimentului, copiii au primit diplome oferite de directoarea adjunctă, prof. Mariana Călin, au legat prietenii, au făcut fotografii, au servit dulciuri și au înălțat baloane colorate spre cer. De asemenea, toți profesorii implicați au primit din partea direcțiunii diplome de participare. Prof. Manole Virginia Narcisa, coordonator proiecte, a declarat în final, că: ,,La reușita acestui eveniment gândit de prof. Liliana Gheorghe ca fiind al copiilor și pentru copii, și-au adus contribuția toate cadrele didactice, demonstrând încă o dată veridicitatea cuvintelor lui Henry Ford, care spunea că a fi împreună și a rămâne împreună este un progres dar a lucra împreună este un succes!”.