Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este celebrată în fiecare an pe 1 octombrie, pentru promovarea drepturilor persoanelor de vârsta a treia, prin încurajarea de a participa activ la viaţa economică, politică, socială şi culturală, dar şi pentru promovarea unei imagini pozitive a îmbătrânirii, lipsită de discriminare, prin incluziune socială. Cu această ocazie, Partidul Social Democrat (PSD) Călăraşi a marcat această zi printr-o întâlnire cu seniorii pentru a le transmite cele mai frumoase gânduri şi urări de sănătate, precum şi zile liniştite. De altfel, preşedintele PSD Călăraşi, Ciprian Pandea, a transmis gândurile sale tuturor seniorilor, atât din judeţ, cât şi din ţară. Totodată, acesta le-a urat succes studenţilor care ieri au început anul universitar.

„Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la 1 octombrie, ne oferă prilejul de a-i onora pe cei mai înţelepţi dintre noi. Este ziua în care ne îndreptăm cele mai frumoase gânduri către părinţii sau bunicii noştri, cei care ne-au înseninat copilăria şi ne-au netezit drumul în viaţă. Tuturor persoanelor vârstnice le datorăm în fiecare zi respect şi consideraţie pentru ceea ce au construit pentru noi. La mulți ani! Totodată, astăzi, începe noul an universitar în instituţiile de învăţământ superior din România. Doresc să le urez mult succes tuturor celor aproximativ 500.000 de studenţi înscriși la toate ciclurile de învăţământ din ţară!”, a menţionat preşedintele Partidului Social Democrat Călăraşi, Ciprian Pandea.

De asemenea, senatoarea Roxana Natalia Paţurcă a transmis seniorilor următorul mesaj: „Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice îmi oferă prilejul de a adresa tuturor colegilor din Organizația Pensionarilor Social Democrați, dar și celorlalți seniori din județul Călărași și din țară, sincere urări de sănătate și tot binele din lume! Se spune că vârsta este doar o cifră, dar sunt convinsă că, atunci când cu toții vom ajunge la anumite cifre, nu numai că vom uita această expresie, dar vom și avea mare nevoie de ajutorul celor care vor fi împlinit doar jumătate din vârsta noastră. De aceea, din respect pentru seniorii României, de la orașe sau sate, suntem datori să îi ajutăm și să le oferim, pe cât putem, o vârstă a treia cât mai frumoasă. Să nu uităm niciodată că acești seniori ne-au crescut cu toată dragostea, ne-au îngrijit, ne-au educat și ne-au oferit un viitor. La mulţi ani tuturor seniorilor! Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi!”.