Ziua Marinei a adunat sute de călărășeni în Parcul Central

Ziua de 15 august a însemnat, ca în fiecare an, prilejul cu care oamenii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, dar și Ziua Marinei. Ca de obicei, Primăria Municipiului Călărași s-a împlicat în organizarea de multiple activități festive pentru cei mici, dar și pentru cei mari, iar locul de desfășurare a acestora a fost Parcul Central.

Ziua a început cu oficierea slujbei de Sfânta Maria de către Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PS Vincențiu la Biserica Sfinții Constantin și Elena (Volna). Apoi acesta s-a deplasat în Parcul Central pentru a oficia slujba de pomenire a eroilor marinari desfășurată la Crucea Marinarului. Tot aici, instituțiile și organizațiile din județ și din municipiu au depus coroane de flori.

În tot acest timp, parcul a fost cuprins de muzică de fanfară, iar cei care au trecut pe lângă foișor au putut admira expoziția „Cu apele curate” cuprinsă din fotografii realizate de Vlad Bâscă într-o tabără de ecologizare din Delta Dunării.

Însă nu doar sunetul puternic al fanfarei a umplut aleile parcului, ci și râsetele și jocul copiilor care participau la jocurile organizate de primărie. Pe una dintre alei, cei mici și-au putut pune creativitatea la încercare creând cele mai frumoase desene pe asfalt; iar pe o altă alee a fost realizat un adevărat exatlon pentru copii – aceștia au sărit cu mingile, au ocolit obstacole, au mutat mingiuțe dintr-un recipient în altul și au dărâmat popice. Cei mici au fost premiați cu pistoale cu apă.

Pe măsură ce soarele se ridica deasupra orașului, primăria a împărțit celor prezenți 2.000 de înghețate. În acest timp, tradiția creștină se îmbina cu mitologia, avându-l în prim plan pe zeul Neptun, zeul apelor și mărilor, care se pregătea se defileze pe brațul Borcea. După aceasta, nimfele lui Neptun au fugit de amenințarea piraților și au încins o horă la care au fost invitați și călărășenii.

Nu au lipsit nici concursurile de înot, de bărci cu rame și de prindere a rațelor.

Pe parcursul festivităților, organele de intervenție s-au asigurat că nu vor exista evenimente neplăcute.