Și în acest an, călărășenii au participat în număr mare la Ziua Marinei, în data de 15 august 2019. Evenimentul a fost organizat de Primăria Municipiului Călărași, în Parcul Central, pe malul Borcei, dar și pe Plaja Mare și Plaja Podul 4.

Ziua Marinei a debutat prin oficierea slujbei de către Preasfinţitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, la Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” (Volna), la ora 08:00. După terminarea slujbei religioase, soborul de preoți s-a deplasat, la ora 10:00, la Crucea Marinarilor din Parcul Central, unde a oficiat o slujbă de pomenire și s-au depus coroane de flori.

Activitățile în Parcul Central au început la ora 10:30 cu un program artistic oferit de ansamblurile participante la Festivalul Internațional de Folclor „Hora Mare” organizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași. Între orele 11:30 și 13:00 s-au desfășurat o mulțime de activități, printre care enumerăm: parada navelor; desene pe asfalt; atelier de pictură pentru copii; concurs de bărci cu rame; concurs de ambarcațiuni caiac-canoe și canotaj; concurs de înot; concurs de prindere a rațelor. Jocurile distractive pentru adulți și copii s-au desfășurat pe Plaja Mare și Plaja Podul 4, locații unde distracția și voia bună au fost principalele ingrediente.