Ecoaqua Călărasi şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua Călărasi au hotărât să celebreze Ziua Mondială a Apei printr-o serie de acţiuni în parteneriat cu diferite instituţii din judeţ.

Activităţile au avut loc la Consiliul Judeţean, Primăria Municipiului Călăraşi, Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie, Muzeul Municipal Călăraşi, Muzeul Dunării de Jos şi Biblioteca Judeţeană „Alexandru Odobescu” din Călăraşi.

Cu această ocazie, a fost programată o conferinţă, s-au desfăşurat diverse concursuri, au avut loc expoziţii tematice şi o expoziţie de produse, echipamente şi soluţii tehnologice pentru domeniul apă-apă uzată. În cadrul conferinței fost prezentat „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată pentru aria de operare a operatorului regional în judeţele Călăraşi şi Ialomiţa, în perioada 2014 – 2020”. Acesta este derulat prin fonduri europene şi constă în investiții pentru tratarea și distribuția apei și colectarea și epurarea apelor uzate. Proiectul se desfăşoară în județele Călărași și Ialomița în zonele urbane și rurale. Acesta va avea drept rezultat conectarea la sisteme alimentare cu apă și canalizare a populației din aceste zone astfel încât să se realizeze conformarea cu prevederile directivelor Uniunii Europene relevante.

La acţiuni au participat directorul general al Ecoaqua S.A., Cezar Neagu, reprezentanţii Consiliului Judeţean Călăraşi, primari, reprezentanţii unităţilor administrativ- teritoriale din judeţ, furnizori de echipamente şi soluţii tehnice, elevi şi cadre didactice.

Şedința Comitetului Teritorial Sud al Asociației Române a Apei, desfăşurată la Primăria Călăraşi

Ieri dimineaţă, în sala de şedinţe a Primăriei Municipiului Călăraşi a avut loc ședința Comitetului Teritorial Sud al Asociației Române a Apei. Ședința a fost inclusă în programul activităților organizate de Ecoaqua și Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua pentru sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei, și i-a avut că oaspeți pe președintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Bogdan Alexa, și pe fostul ministru al Transporturilor, Felix Stroe. De asemenea, la eveniment a participat și primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Primăria Municipiului Călărași a fost și va fi principalul beneficiar al investițiilor

Ieri, operatorul regional de apă și canalizare SC EcoAqua SA și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Ecoaqua au sărbătorit, printr-o serie de activități, ZiuaMondială a Apei, celebrată, in toată lumea, pe 22 martie. Primăria Municipiului Călărași a fost și va fi principalul beneficiar al investițiilor din fonduri europene pe care cele două instituții le implementează in ceea ce privește reabilitarea rețelelor de apă și apă uzată.

„Felicit conducerile Ecoaqua și ADI Ecoaqua pentru ce au făcut în atragerea de fonduri europene și le urez succes în încercarea de a aduce din nou, în Călărași, bani europeni pentru finalizarea investițiilor în reabilitarea rețelelor de apă și canalizare”, a declarat primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin.

Expoziţii, deschise la Muzeul Municipal Călăraşi

Muzeul Dunării de Jos și Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” din Călărași au organizat expoziții tematice. De asemenea, ieri, la Muzeul Municipal Călăraşi au fost deschise expoziţia de pictură „Pict – Apa” şi expoziţia de fotografie „Foto – Apă” organizate.

Tot ieri au fost premiaţi şi câştigătorii concursului de graffiti pe echipe „Graf – Apa”, concursului de pictură pe pânză „Pict – Apa”, concursului de fotografii în care apa a fost principalul exponent „Foto – Apa”, concursului de desene pe hârtie sau carton „Desen – Apa”, concursului de colaje; „Colaj – Apa”,  concursului de machete „Machet – Apa”.
Ziua Apei se sărbătorește încă din anul 1993

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie ca fiind Ziua Mondială a Apei. Această zi se celebrează încă din anul 1993.
UN-Water (Grupul ONU pentru Apă) a stabilit pentru anul 2018 tema evenimentului ca fiind: „Soluții naturale pentru apă”.