Ziua Mondială a Asistenței Sociale, organizată sub egida Națiunilor Unite, a fost marcată, în acest an, pe 17 martie, având ca temă „Promovarea Importanței Relațiilor Umane”.

Dată fiind situația epidemiologică actuală, acțiunile au fost organizate prin respectarea măsurilor de protecție împotriva COVID-19, acestea desfășurându-se în incinta Complexului de Servicii Sociale Făurei, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Călărași.

Educatorii, împreună cu copiii aflați în centru, au marcat această zi specială, dedicată asistenței sociale prin activități educative, care au cuprins: măsurile de protecție ce trebuie respectate împotriva coronavirusului, activități creative, desenele conținând curcubeul și mesajele optimiste ale copiilor, precum și activități în aer liber, pe terenul din incinta centrului. Ziua Mondială a Asistenței Sociale este dedicată recunoașterii impactului serviciilor sociale în creșterea calității vieții oamenilor și nevoia de investiție în suportul acordat oamenilor.

DGASPC Călăraşi menționează că, în această perioadă, activitatea în centrele subordonate instituţiei se desfășoară în cele mai bune condiții, fiind asigurată furnizarea alimentelor și a celorlalte produse necesare funcționării în parametrii normali, totodată, fiind intensificate activitățile educative și cele de recreere, desfășurate în incintele centrelor, care dispun de locuri de joacă, teren de sport și săli multifuncționale.

Beneficiarii sunt securizați, sănătoși, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călărași ocupându-se să fie asigurat tot ce este necesar pentru buna desfășurare a întregii activități, cu atât mai mult, în actualul context epidemiologic.